Nasra cere rezilierea contractului dintre Primărie și Fundația Primăvara Clujană

Politica nationala Slider

Deputatul PSD, Horia Nasra, președintele interimar al organizației județene PSD a solicitat primarului Clujului, Emil Boc și consilierilor locali rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Cluj-Napoca și Fundația Primăvara Clujană.

Contractul de asociere prevede că terenul pe care se află baza sportivă Dan Anca a fost retrocedat fundației. Aici a jucat U Cluj și își fac antrenamentele echipele de juniori. Fundația a aparținut lui Florian Walter, fost finanțator al U Cluj.

„Stimaţi consilieri locali,

Universitatea Cluj este mai mult decât o echipă de fotbal pe care o iubeşti sau nu, este o mândrie a comunităţii, un simbol al românismului din Ardeal, “nu ură, ci camaraderie, nu victorie personală, ci victoria națiunii”.

În 2016, Universitatea Cluj a revenit la orginea sa universitară, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design, Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” regăsindu-se printre membrii fondatori ai clubului.

Având în vedere că în acest an sărbătorim Centenarul dar şi pentru că în 2019, Universitatea Cluj va sărbători o sută de ani de la înfiinţare fără o baza sportivă de antrenament, vă propun următoarele:

1. În contextul în care nu au fost respectate obligaţiile părţilor din contractual de asociere şi nici din Proiectul de hotărâre privind asocierea Municipiului Cluj-Napoca cu Fundația „Primăvara Clujană” şi situaţia juridică a terenului este discutabilă, o parte din acesta fiind retrocedat, consider că există o baza legală pentru rezilierea contractului.

2. Solicit consilierilor locali şi primarului Emil Boc ca la prima şedinţă a Consiliului Cluj-Napoca să prezinte o analiză a contractului şi să-l facă public pentru a fi accesibil oricărui clujean de bună credinţă.

3. Executivul municipiului Cluj-Napoca trebuie să vină cu o soluţie pentru a debloca situaţia din punct de vedere juridic, apoi printr-un alt contract de asociere cu Universitatea Cluj, să permită fotbaliştilor cât şi juniorilor să-şi desfăşoare activitatea în baza sportivă.

Sunt convins că Centenarul ne poate face mai înţelepţi, echilibraţi, uniţi în jurul unor proiecte comunitare şi mai pregătiţi să susţinem idei şi simboluri care pun în valoare caracterele puternice.”, a transmis Nasra printr-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *