Fostul viceprimar UDMR Anna Horvath, condamnata la 2 si 8 luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul viceprimar UDMR, Anna Horvath a fost condamnată astăzi la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, iar omul de afaceri Fodor Zsolt a primit o pedeapsă de doi ani şi  şase luni cu suspendare şi  muncă în folosul comunităţii, potriviti deciziei magistratilor de la Curtea de Apel Cluj.

Instanţa a dispus confiscarea sumei de 20.000 de lei de la Ana Horvath.

De asemenea, fostul viceprimar nu va avea voie pe o durata a 2 ani sa exercite dreptul de a fi aleasa în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice.

Omul de afaceri Fodor Zsolt a primit o condamnare mai usoara, de doi ani si sase luni cu suspendare, fiind obligat de instanta sa presteze muncă în folosul comunităţii.

Fostul viceprimar, care a demisionat din funcție acum un an, a fost trimisă în judecată la sfârşitul anului trecut, alături de omul de afaceri Zsolt Fodor, fiind acuzată că s-a folosit de influenţa sa din Primărie pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare pentru acesta.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că faptele de care sunt acuzaţi cei doi au fost săvârşite în perioada februarie – mai 2016. “Inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.

Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiilor de construire”, se arată în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, pe 13 mai, Horvath i-a pretins omului de afaceri, în schimbul intervenţiilor sale, procurarea şi remiterea a 60 de abonamente, în valoare totală de 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică. Biletele intenţiona să le ofere ulterior, ca stimulent, voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

“Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt şi o firmă ‘agreată’ de inculpata Horvath Anna”, se menţionează în comunicatul DNA. Procurorii au dispus în acest caz măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil care îi aparţine Annei Horvath.

Mai mult, luna trecută, ANI a anunțat că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și a identificat indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese în materie penală de către Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în acest caz fiind sesizată și DNA.

“În perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012 – 2016, a participat la ședința CL Cluj-Napoca în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociația Claudiopolis – Asociația pentru Dezvoltarea Comunității în cadrul căreia Horvath Anna deține calitatea de președinte și alocarea sumei de 30.000 lei Universității Sapientia, din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic”, se precizează într-un comunicat al ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *