Nemulţumit de PNL, senatorul clujean Marius Nicoară sare în barca ALDE

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senator de Cluj, Marius Petre Nicoară, a anunţat luni, 18 iunie, că trece de la PNL la ALDE, acuzând actuala conducere a liberalilor că a luat măsuri prin care a arătat că PNL nu mai este exponentul luptei pentru o justiţie fără interferenţe exterioare.

„În urmă cu mai bine de 28 de ani, mai exact în prima lună a anului 1990, împreună cu câţiva oameni inimoşi şi curajoşi am pornit refondarea, reclădirea istoricului Partid Naţional Liberal. Făceam acest lucru cu multă încredere în valorile liberale. Partidul pe care atunci l-am reconstruit, a cărui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltare economică, susţinerea iniţiativei private, promovarea reformelor instituţionale, progresul capitalului autohton, consolidarea democraţiei. Toate acestea s-a văzut şi au fost apreciate mai ales în perioada guvernării liberale condusă de Călin Popescu-Tăriceanu. Sunt mândru şi de realizările mele din acea perioadă la conducerea judeţului Cluj când, cu sprijinul Guvernului Tăriceanu, am reuşit să aduc judeţul Cluj de pe locul 28 (din 40 de judeţe) pe locul I în România”, se arată în comunicatul transmis de Marius Nicoară.

Acesta contestă măsurile luate de actuala conducere a PNL.

„Din păcate, astăzi liberalismul în forma construită şi promovată în acea perioadă nu se mai regăseşte în actuala formă a Partidului Naţional Liberal. Sunt multe situaţii care mă determină să constat, cu regret, că PNL astăzi nu mai este construcţia pe care am pornit-o acum 28 de ani, am visat-o şi într-o bună măsură am realizat-o. De exemplu:

– faptul că astăzi PNL se opune noului Cod Administrativ;
– faptul că se încearcă mutarea unui proiect important al judeţului, mai exact mutarea Spitalului Regional de Urgenţă din Comuna Floreşti în altă parte, riscând astfel să pierdem sute de milioane bani europeni;
– faptul că nu este sprijinit aeroportul şi parcurile industriale;
– faptul că Partidul Naţional Liberal nu mai este exponentul luptei pentru o justiţie fără interferenţe exterioare şi nu mai este un simbol al democraţiei.

Toate acestea m-au determinat să mă alătur partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu – ALDE -, unde există mulţi alţi liberali autentici care luptă pentru promovarea principiilor amintite.

Aşa cum amintem, decizia mea de a mă alătura ALDE nu înseamnă o trădare a adevăratului Partid Naţional Liberal şi nici o abandonare a principiilor şi valorilor liberale. Am ales să mă alătur vechilor mei colegi liberali alături de care am refăcut PNL acum 28 de ani”, se arată într-un comunicat remis presei de senatorul clujean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *