Liviu Dragnea nu va candida la alegerile prezidenţiale şi vrea candidat UNIC al PSD-ALDE

Politica nationala

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă, în şedinţa CExN, care se desfăşoară la Neptun, că nu va candida la alegerile prezidenţiale, potrivit MEDIAFAX.

„Liviu Dragnea ne-a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în 2019”, au declarat surse participante la şedinţa CExN al PSD.

Mai mult, Liviu Dragnea a spus sâmbătă, în şedinţa CEx de la Neptun, că varianta câştigătoare la prezidenţiale este un candidat unic PSD-ALDE, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Liviu Dragnea a anunţat că nu va fi candidat la prezidenţiale.

La ieşirea din şedinţa CExN, Firea a anunţat că Liviu Dragnea a vorbit despre Tăriceanu ca şi candidat comun PSD-ALDE la preşedinţie

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a precizat că preşedintele PSD Liviu Dranea a anunţat în şedinţa CEx că nu va candida la prezidenţiale şi a spus că există posibilitatea candidatului comun, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, dar puţini au aplaudat în şedinţă.

„Pot să vă relatez un dialog. Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, i-a spus domnului preşedinte că totul se întâmplă de la faptul că eu nu spun foarte clar şi explicit că nu candidez la Preşedinţia României şi că eu sunt considerat un pericol în acest sens, deşi am spus de nenumărate ori că nu candidez la Preşedinţia României, că nu doresc să preiau partidul nici de la domnul domnul Dragnea şi nici de la alte persoane care doresc să conducă partidul – şi se va dovedi că eu am avut dreptate. Şi atunci domnul preşedinte a spus că nici el nu candidează şi că împreună vom discuta posibilitatea să avem un candidat comun PSD ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care pe mine mă bucură, dar vreau să vă relatez, de asemenea, un detaliu important: au aplaudat doar 2-3 oameni din sală”, a spus Gabriela Firea.

„Eu îl stimez foarte mult pe domnul Tăriceanu şi ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD, să ajungă acest partid să nu aibă un candidat viabil (…) este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ”, a mai spus Firea.

Anterior şedinţei PSD de la Neptun, senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat că nu este exclus ca liderul ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că ”e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun”.

Anterior şedinţei de la Neptun, Niculae Bădălău a vorbit despre posibila susţinere a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE.

„În momentul actual suntem într-o alianţă şi nu e exclus ca dl. Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca partidul nostru să aibă premierul. Eu vreau să spun că dl. Tăriceanu e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României”, a declarat Niculae Bădălău.

Vicepreşedinte PSD despre candidatul unic PSD-ALDE la prezidenţiale: Nu s-a stabilit nimic

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, sâmbătă, că în şedinţa CExN nu s-a luat o decizie în privinţa candidaturii unice, PSD şi ALDE, la alegerile prezidenţiale, el precizând că le-a cerut colegilor săi ”corectitudine şi cinste”.

„Nu am stabilit nimic”, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă, întrebat dacă s-a stabilit dacă PSD şi ALDE vor avea candidat comun la alegerile prezidenţiale.

El a mai spus că le-a cerut colegilor săi ”corectitudine şi cinste”.

”Eu sper să ne normalizăm. Să fim cinstiţi şi corecţi unii cu alţii – asta am spus înăuntru şi în asta cred.. Fără corectitudine şi cinste, unii cu alţii şi în afară nu o să ajungem nicăieri”, a afirmat Negoiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *