Lista candidaților noului partid DEMOS la europarlamentare 2019! 9 din 12 sunt femei!

Politica nationala

Noua formațiune politică cu orientare de stânga, DEMOS, a anunțat lista candidatelor și candidaților în alegerile pentru Parlamentul European, împreună cu Manifestul politic, în cadrul unei conferințe de presă organizate în ultima zi a lunii ianuarie, la București.

„Ducem în Parlamentul European vocile celor uitați, ignorați și lăsați în urmă. Vrem o Europă care asigură tuturor demnitate și egalitate: la serviciu, la spital, la școală, pe stradă, acasă. Luptăm pentru zecile de milioane de europeni care trăiesc cu grija zilei de mâine”, anunță cei de la DEMOS.

Candidatele și candidații Demos au fost aleși prin vot intern de membrii partidului și ai Platformei civice Demos, lista fiind alcătuită în majoritate de femei (9 din 12 candidați):

1. Claudia Linda Zsiga
2. Andreea Iorga-Curpăn
3. Daniela Gabor
4. Andreea Petruţ
5. Flavia Matei
6. Amalia Epure
7. Roxana Păduraru
8. Elena Trifan
9. Mihaela Biolan
10. Claudiu Crăciun
11. Joachim Cotaru
12. Daniel Iancu

Lista este deschisă de Linda Greta Zsiga, activistă romă pentru dreptul la locuire din Pata Rât, Cluj, care a militat în ultimii ani pentru asigurarea unei vieți demne pentru toți, indiferent de etnie sau de condiția socială, pentru accesul persoanelor vulnerabile la locuințe sociale și accesul la educație pentru copiii dezavantajați. În lupta sa civică, Linda Greta Zsiga a avut aliați de la nivel național și european.

Candidatele și candidații Demos nu au mai fost implicați politic până în prezent, iar printre ei se numără persoane care au activat în ultimii ani la nivelul societății civile pentru susținerea a numeroase cauze sociale și civice, persoane recunoscute în mediul academic din România și din străinătate, tineri din diaspora, angajați în mediul privat și persoane din mediul rural.

Printre principalele teme pe care Demos le susține în campania pentru europarlamentare se numără: apărarea drepturilor angajaților și ale persoanelor marginalizate social; o economie europeană bazată pe cooperare și nu pe competiție; protecția mediului; reorientarea Politicii Agricole Comune pentru a sprijini țăranii, producătorii medii și mici și cooperativele; protejarea drepturilor și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

În parteneriat cu partide, sindicate, ONG-uri și mișcări sociale europene, vrem să construim o forță care să lupte pentru bunăstare, democrație și solidaritate, împotriva inegalității și a sărăciei, a naționalismului şi a marilor interese de afaceri ce amenință viitorul Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *