PNL și-a desemnat candidații la europarlamentare 2019! Clujeanul Daniel Buda e pe listă!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Liberalii şi-au desemnat candidaţii la europarlamentarele din mai. Pe listă se află și un clujean.

Liberalii mizează pe obţinerea a 10 locuri de eurodeputaţi la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%. Configuraţia listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu, potrivit surselor citate de Mediafax.

Deşi fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

PNL va avea, luni, o şedinţă a Biroului Executiv, urmată de una Biroului Politic Naţional în care candidaţii la europarlamentarii vor veni să ăşi prezinte programul. O decizie de validare a listei va fi luată de ambele foruri statutare ale partidului, potrivit surselor citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *