Daniel Buda: „PNL este singurul garant că România va fi respectată în Europa!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Prezent la ședința Colegiului Director Județean al PNL Sălaj, europarlamentarul clujean Daniel Buda, președinte PNL Cluj, a susținut că PNL rămâne singurul garant că România va fi respectată la nivel european.

„Am participat astăzi la ședința Colegiului Director Județean al PNL Sălaj, la invitația președintelui organizației, deputatul Lucian Bode. Mă onorează de fiecare dată invitațiile venite din Sălaj, județul meu natal, și răspund cu drag pentru că am posibilitatea de a intra în dialog cu colegii din PNL. Le-am vorbit colegilor sălăjeni despre importanța alegerilor europarlamentare și de ce este nevoie să obținem un scor bun la alegerile din mai.

Acum, înainte de alegerile europarlamentare, atenția este îndreptată mai mult ca oricând asupra a ceea ce se întâmplă în cadrul Parlamentului European. Știu că mulți se uită la București că de acolo se dă ora exactă. Să știți că, de fapt, ora exactă se dă de la Bruxelles. Este foarte important ce oameni trimite România în Parlamentul European, oameni calificați pe domeniile importante, care înțeleg ce se discută în structurile europene și care pot să-și impună punctele de vedere care să avantajeze România. De aceea, este foarte important ca acum să îi aducem pe cetățeni alături de noi. De ce să vină alături de noi? Pentru că noi suntem garanții că România va fi și de acum înainte respectată în Europa. O spun cu toată responsabilitatea: dacă nu era Partidul Național Liberal, dacă nu era președintele României, domnul Klaus Iohannis și dacă nu era președintele PNL, domnul Ludovic Orban, care să facă lobby intens pentru România, țara noastră ar fi fost pierdută. Pentru că toți oficialii de la Bruxelles se întrebau ce se întâmplă în România, mai este frecventabilă România ca țară, mai putem discuta cu cineva în România? Văzând că cei de la PNL sunt oameni competenți, sigur că au fost mai indulgenți cu România: am înțeles că aveți o guvernare dezastruoasă, așteptăm să veniți voi la guvernare, ne-au spus. De aceea, este foarte important să mergem la alegerile europarlamentare pregătiți, să generăm cât mai mulți europarlamentari PNL, astfel încât să fim o forță în Parlamentul European. Facem parte din cea mai puternică familie politică europeană, PPE, care trebuie să dea președintele Parlamentului European, președintele Comisiei Europene.

De ce este important să obținem majoritatea în Parlament ca familie politică? Pentru că vorbim de fonduri europene, de cum putem să aducem cât mai mulți bani europeni în țară. Zilele acestea am vorbit cu un primar pe care l-am întrebat câți bani guvernamentali a primit anul trecut și câte fonduri europene a atras. A primit 100.000 de euro de la Guvern și a făcut proiecte de 8 milioane de euro din fonduri europene. Calculați dumneavoastră ce înseamnă pentru o comunitate finanțarea guvernamentală în raport cu finanțarea europeană. Iar acești bani sunt dați către România în urma unor negocieri făcute de persoane capabile, informate și respectate de către partenerii de la Bruxelles. Dacă nu trimitem la Bruxelles oameni bine pregătiți și care să se lupte pentru interesele fiecărui român, putem pierde oportunități mari de finanțare. Să nu uităm că România, în urma negocierilor din Comisia pentru Agricultură, este singura țară care primește subvenții mai mari după 2020. Avantajele se câștigă pentru România de către oameni care se luptă pe fiecare decizie care se ia la Bruxelles, așa cum o facem noi, cei din PNL„, a susținut eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *