Sondaj UE: PSD pierde teren, PNL se apropie, ALDE e la egalitate cu USR

Politica nationala Slider

PSD și PNL sunt primele partide în opţiunea electoratului din România pentru europarlamentare, iar diferenţa dintre cele două s-a micşorat, arată sondajul publicat, vineri, de Parlamentul European, în seria sondajlor naționale.

Cele două formațiuni politice sunt primele în opţiunea electoratului din România pentru europarlamentare, iar diferenţa dintre cele două s-a micşorat, arată sondajul publicat, vineri, de Parlamentul European, în seria sondajlor naționale.

PSD ar câștiga alegerile cu 29,9%, secondat de PNL cu 24,4%, iar față de sondajele precedente, diferenţa dintre cele două partide s-a micşorat.

Pe locul al treilea se menţine ALDE, cu 9,1%, iar la foarte mică distanţă se află USR, cu 9.0%.

Pe locul cinci de află partidul fostului premier Victor Ponta, cotat cu 7,8%, urmat de PLUS, partidul unui alt fost premier, Dacian Cioloş, care are 6%. 

UDMR trece pragul la limită cu 5,1%, însă partidul înfiinţat de Traian Băsescu, PMP nu ar face pragul electoral, având doar 4,7%.

Parlamentul European publică estimări privind intenţia de vot la fiecare două săptămâni până la finalul lunii aprilie, apoi va publica săptămânal astfel de sondaje naţionale.

Sondajele inițiale de la ieșirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele țări unde acestea vor fi realizate și unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 și apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parțiale din toate statele membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *