Lista candidaților UDMR la europarlamentare, validată la Consiliul Reprezentanților Unionali! O clujeancă, pe a treia poziție

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Lista de candidaţi UDMR pentru europarlamentare, cu Winkler Iuliu şi Vincze Lorant pe primele două poziţii, urmaţi de Hegedus Csilla, Oltean Csongor şi Sogor Csaba a fost validată de Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), scrie AGERPRES.

Cei 101 reprezentanți prezenți ai CRU sâmbătă la Oradea  au votat în unanimitate lista candidaților.

„Astăzi am avut o şedinţă de lucru cu un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea listei candidaţilor la alegerile europarlamentare, aprobarea listei stabilită la Consiliul Permanent. Săptămâna trecută, vineri, am avut şedinţa Consiliului Permanent, la Cluj Napoca. Avem cinci candidaţi pe primele cinci locuri, aşa cum a stabilit Consiliul Permanent, plus ceilalţi candidaţi, până la poziţia 43. Pe primele locuri rămân Winkler Gyula, pe prima poziţie, pe a doua poziţie Vincze Lorant, Hegedus Csilla pe poziţia a treia, pe poziţia a patra Oltean Csongor şi pe poziţia a cincea Sogor Csaba”, a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat faptul că şi el este pe listă, pe ultima poziţie, modificarea acestei liste fiind posibilă până în 26-27 martie, în cazul în care reprezentanţi ai PCM sau PPMT, dar şi personalităţi sportive sau culturale vor solicita acest lucru.

În cadrul CRU, Kelemen Hunor a subliniat faptul că stabilirea ordinii candidaţilor pe listă a fost foarte dificilă, în condiţiile în care doar primele două locuri sunt eligibile, toţi cei cinci candidaţi având calităţile necesare pentru a reprezenta la Bruxelles comunitatea maghiară din România.

Clujeanca Hegedüs Csilla este vicepreşedinte executiv al departamentului pentru cultură al UDMR și a ocupat funcțiile de Ministru al Culturii și vice prim-ministru, în Guvernul Ponta.

UDMR are, în prezent, doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Sogor Csaba. Potrivit liderului Uniunii și la alegerile de anul acesta, UMDR se bazează tot pe două locuri eligibile.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în 26 mai 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *