Probleme pentru partidul lui Tăriceanu – Se cere excluderea ALDE România din partidul ALDE Europa!

Politica externa

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, afirmă că, din păcate, situaţia din România continuă să regreseze şi spune că aşteaptă ca ALDE Europa să excludă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, cât mai curând posibil.

„Din păcate, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lunii aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca partidul ALDE să urmeze această decizie şi să îl excludă în mod oficial din mişcarea noastră, cât mai curând posibil”, a scris Verhofstadt pe contul său de Twitter.

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. 

Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” şi 83 „împotrivă”, iar cel de modificare a Codui Penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” şi 81 „împotrivă”.

Ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă, dat fiind că ordonanţele de urgenţă care ar fi trebuit să pună în acord codurile cu deciziile Curţii Constituţionale nu au fost emise, în pofida anunţului în acest sens făcut de ministrul Justţiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemulţumiri în PSD.

„Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor Curţii Constituţionale”, a spus, miercuri, după adoptarea proiectelor, liderul PSD, Liviu Dragnea.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *