Vrei să votezi dar nu știi unde? Poți afla online secția cu ajutorul CNP-ului!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Veste bună pentru cei care vor să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai, dar nu știu unde să facă asta. Grație serviciului online Registrul electoral, orice cetățean cu drept de vot poate verifica înscrierea în evidenţele electorale cu ajutorul CNP-ului, nefiind necesară deplasarea acestora la sediul primăriilor.

Românii care merg la vot pe 26 mai, şi nu numai, pot afla cu ajutorul CNP-ului care este secţia unde pot vota, cu toate datele de localizare a acesteia, prin intermediul Registrului electoral, un sistem informatic naţional de înregistrare a datelor de identificare ale cetăţenilor cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora pe secţii de votare.

Registrul este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă şi conţine toţi cetăţenii români care au drept de vot.

Astfel, primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic înregistrarea şi actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor şi a informaţiilor privind arondarea acestora pe secţii de votare, potrivit Autorităţii Electorale Permanente.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 este de 18.937.258, cu 200 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 31 decembrie 2018 figurau în Registrul electoral 18.937.058 de alegători români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *