Semnal de alarmă tras de USR în legătură cu ștampila de control aplicată greșit pe buletinele de vot: „Solicităm BEC aplicarea unitară a legii”

Politica nationala

USR a solicitat duminică Biroului Electoral Central (BEC) să dispună măsuri pentru corectarea situațiilor unde ștampila de control a fost aplicată greșit pe buletinele de vot și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate.

Comunicatul USR: 

În secțiile de votare din mai multe județe din țară și din municipiul București buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ștampila de control pe prima pagină, față de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. Semnalăm că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum.

Considerăm că eroarea aparține birourilor electorale județene, sau de sector, ori a președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot. Delegații Alianței 2020 USR PLUS au sesizat deja birourile secțiilor de vot și birourile electorale județene, respectiv, BEC.

Cerem cu fermitate Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situații și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate!

În lipsa unei decizii a BEC pentru corectarea situațiilor semnalate și a dispunerii unei interpretări unitare este probabilă anularea unui număr semnificativ de buletine de vot, care poate duce la invalidarea referendumului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *