Dacian Cioloș, despre candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale: „Unul dintre noi va candida, cu siguranță”

Politica nationala Slider

Dacian Cioloş a declarat că el sau Dan Barna va candida, din partea Alianţei USR-PLUS, la alegerile prezidenţiale, precizând că este firesc ca Alianţa să aibă un candidat, în contextul scorului bun obţinut la europarlamentare, scrie Mediafax.

Unul dintre noi o să candideze cu siguranţă. Vom face echipă oricum în orice formă ar fi candidatura”, a afirmat Dacian Cioloş, luni seară, la România TV.

Întrebat cum va fi rezolvată colaborare cu PNL, în condiţiile în care Alianţa va da un contracandidat pentru Klaus Iohannis la prezidenţiale, liderul PLUS a spus că nu există niciun argument ca a treia forţă politică din România să nu dea un candidat pentru mandatul de la Cotroceni.

Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forţe politice principale ale ţării.Vedeţi vreun argument să nu avem un candidat, în condiţiile în care suntem una dintre principalele forţe politice din ţară? Am putea noi explica cumva că nu avem candidat după ce am obţinut rezultatul acesta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid ar dreptul să îşi prezinte candidatura şi o să discutăm despre programele noastre politice în campanie”, a explicat Cioloş.

Chestionat cum vor coopera partidele de opoziţie pentru a da jos Guvernul Dăncilă prin moţiune de cenzură, în contextul concurenţei pentru funcţia prezidenţială, Dacian Cioloş a replicat: „Eu cred că şi PNL şi colegii de la USR au declarat foarte clar că vor susţine o moţiune de cenzură pentru ca Guvernul acesta să plece, pentru că vedem de ce e capabil acest Guvern”.

Liderul USR Dan Barna a declarat, la Marius Tuca Show, că îşi va asuma opţiunea de prezidenţiabil, dacă USR şi PLUS vor ajunge la această concluzie. Mai mult, Barna susţine că cele două partide vor merge, cel mai probabil, cu un tandem prezidenţiabil – premier.

Totodată, acesta a afirmat că ar putea fi şi o a treia persoană care să fie preferată de cele două formaţiuni: „Vom decide care e cea mai bună variantă şi în funcţie de asta va fi unul sau altul dintre noi sau un terţ candidatul Alianţei. Noi am spus că vom avea un candidat propriu. Poate fi de la USR sau PLUS”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *