IMAS: PNL ar câștiga detașat și alegerile parlamentare, iar UDMR nu intră în Parlament!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Partidul Național Liberal ar urma să câștige și alegerile parlamentare cu același scor pe l-a obținut și la europarlamentarele din 26 mai, adică peste 27%, potrivit celui mai recent sondaj IMAS, realizat în iunie la comanda USR.

Potrivit cercetării, UDMR nu va face pragul electoral și va rămâne în afara Parlamentului României.

Rezultatele sondajului arată că PSD este în scădere și va ajunge sub 19%, în timp ce USR ar obține peste 17,6%, cu 10 procente peste PLUS – formațiunea înființată de Dacian Cioloș. Pe locul I s-ar poziționa PNL, cu un scor similar celui obținut la alegerile europarlamentare (27,5%).

Interesant este că sondajul IMAS clasează ALDE – formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu pe loc 5, cu un scor electoral de 8,5%, deși la alegerile europarlamentare, partidul n-a reușit să treacă pragul de 5%.  Pro România – formațiunea condusă de Victor Ponta – ar obține 9,8%.

De altfel, cercetarea IMAS arată că acestea ar fi singurele partide care ar intra în Parlamentul României: PNL, PSD, USR, Pro România, ALDE și PLUS. Deși au reușit să treacă pragul la alegerile europarlamentare, UDMR şi PMP nu vor avea aceeași soartă la alegerile parlamentare, arată cercetarea IMAS, cele două formațiuni politice fiind creditate cu 2,5%, respectiv 3,7% din voturi.

IMAS Iunie 2019 – Alegeri Parlament România

PNL – 27,5%

PSD – 18,9%

USR – 17,6%

Pro Romania – 9,8%

ALDE – 8,5%

PLUS – 7,6%

PMP – 3,7%

UDMR – 2,5% D

EMOS – 0,2%

Alt partid – 3,6%

La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, PNL a obţinut 27% din voturi, urmat de PSD cu 22,5%, Alianţa USR PLUS – 22,4%, Pro România – 6,6%, PMP – 5,7% şi UDMR – 5,4%. ALDE a obţinut abia 4% din voturi şi nu a trimis niciun reprezentant în Parlamentul European.

Citește mai mult în adevărul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *