USR Cluj a declanșat „Operațiunea alegerile locale”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Într-o conferință de presă, liderul județean USR Cluj, Cătălin Sălăgean, a anunțat că a lansat competiția internă pentru desemnarea candidaților la primării, consilii locale și Consiliul Județean.

USR Cluj, după victoria zdrobitoare la adresa PNL Cluj de la europarlamentare, în județ și municipiu, vrea acum tot: șefia Consiliului Județean, majoritate în Consiliul Local Cluj-Napoca și în Consiliul Județean și să câștige cât mai multe primării și consilii locale în județ. Deși nu spun pe față, useriștii doresc și fotoliul de primar al Clujului. Nu vor deocamdată să anunțe candidatul.

În fața reporterilor clujeni au venit Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj, care candidează la șefia CJ. Apoi, doi candidați pentru Primăria Florești, o candidată pentru Primăria Feleacu, șeful USR Turda.

Cine nu e în USR poate să concureze, dar va fi evaluat și la final trebuie să aibă carnet de partid.

Noi vom schimba oarecum paradigma în sensul că vom căuta candidați și în localități unde nu avem filiale. Acum acoperim 80% din cetățenii cu drept de vot din județ. Pentru Consiliul Județean, obiectivul este să câștigăm conducerea și majoritatea. Pentru fiecare consiliu local trebuie să ne setăm niște ținte. Acolo unde am avut majoritate la europarlamentare, ar trebui să câștigăm majoritatea în consiliul local„, a afirmat Sălăgean.

Pentru noi, miza alegerilor locale este să câștigăm Consiliul Local Cluj-Napoca, ținta noastră este deocamdată Consiliul Local. Acolo ne dorim majoritate. Noi vom avea un contradandicat al lui Emil Boc, electoratul ne va spune dacă orașul are nevoie de mai mult sau nu”, a spus George Trif, președinte filiala USR Cluj-Napoca.

Cine sunt candidații în competiția internă USR?

Sergiu Leuce și Mihai Vădan la Florești, Luminița Petruș la Feleacu.

Ce a spus candidata pentru primăria Feleacu, Luminita Petruș, președinte USR Feleacu, de profesie pedagog. Din 2018 în USR. A locuit 10 ani în Germania.

Am văzut ce se întâmplă în plan local. E haos, Feleacu e prost gospodărit. Apa se ”bagă” acum, canalizarea e din august 2018, mai sunt lucrări de efectuat. Nu avem parc, lipsesc copiii de la școală. Vreau ca livada Palacsay să rămână livadă„,a spus astăzi întrebată de reporterul Clujul Politic.

Leuce Sergiu, vicepreședinte USR Floretși. Este de profesir inginer constructor. Are contracandidat pe Mihai Rodan. Primele probleme identificate: infrastructură, mizerie, lipsa spațiilor verzi, Centura Sud Florești.

Reprezentantul USR Turda a spus: „Vrem un municipiu fără angajare de nepoți, nurori, cu bani cheltuiți clar, transparent. Acum Turda e un oraș prăfuit din care tineretul fuge în Cluj-Napoca. Se pleacă mult. Nu vin la noi multinaționalele. Un pic de industrie avem dar trebuie încurajată, relansată.

Vrem ca în Turda să fie normalitate. Trebuie schimbare, nu să ne zică deputata pesedistă Burciu și primarul că tinerii dacă nu le convine să plece”.

Cum vor fi alegerile interne USR:

– August: dezbateri publice, discuții
– Septembrie – noiembrie: concurs intern
– Decembrie: alegeri interne finale în filiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *