Simona Cristea, noul șef Plus Cluj. Regiunea Nord-Vest, prima care a finalizat procesul de constituire a filialelor județene

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

PLUS a finalizat organizarea convenţiilor judeţene şi alegerea conducerilor filialelor judeţene în regiunea Nord-Vest între 20 și 26 iulie.

Filialele Judetene PLUS Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj au de câteva zile conducere completă la nivel de județ.

PLUS a finalizat organizarea convenţiilor judeţene şi alegerea conducerilor filialelor judeţene în regiunea Nord-Vest între 20 și 26 iulie. Oameni competenţi, cinstiţi, integri, dar şi tineri cu mult entuziasm şi idei despre cum ar trebui schimbată România s-au implicat în procesul alegerilor interne.

Filialele Judetene PLUS Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj au de câteva zile conducere completă la nivel de județ:

PLUS Bihor – președintă Ioana Mihăilă

PLUS Bistriţa-Năsăud – președinte Lorant Sas

PLUS Cluj – președintă Simona Cristea

PLUS Maramureş – președinte Florin Barbur

PLUS Satu Mare – președinte Mircea Ciocan Maior

PLUS Sălaj – președinte Florin Iordache

Cu sprijinul coordonatorilor regionali ai Regiunii Nord-Vest, Oana Bogdan, membru al Biroului Național PLUS, a prezidat cinci din cele șase Convenții Județene din Regiunea Nord-Vest. Dacian Cioloș a prezidat-o pe cea de-a șasea, cea din județul Sălaj. 

„Nici un alt partid nu și-a propus să fie atât de aproape de cetățeni, să-i reprezinte cu adevărat, să le înțeleagă problemele, dar și aspirațiile. Oameni bine pregătiți, care și-au construit programul pe baza celor 12 principii ale PLUS și care au dat dovadă de spirit de echipă. Nimeni nu a pierdut, căci avem nevoie de 44.000 de candidați la alegerile locale din primăvara lui 2020”, a subliniat Oana Bogdan.

În acest context, Oana Bogdan a vorbit și despre procesul de constituire a comunităților locale, dar și despre înființarea filialelor județene și despre alegerile pentru coordonatorii regionali care urmează: „Am definit 2.486 de comunități locale în țară care reprezintă, în medie, fiecare 8.500 de locuitori. Ne organizăm în comunități și în diaspora. Este o formă nouă de organizare – nici un alt partid nu și-a propus să fie atât de aproape de cetățeni, să-i reprezinte cu adevărat, să le înțeleagă problemele, dar și aspirațiile.

După convențiile județene, urmează alegerile pentru coordonatori regionali, o altă inovare a partidului PLUS. Aceștia asigură colaborarea și schimburile de experiență dintre filialele județene PLUS din aceeași regiune, implementarea unitară la nivel regional a hotărârilor la nivel național și, în sens invers, reflectarea în politicile propuse de PLUS la nivel național a ideilor, propunerilor și nevoilor identificate la nivel regional”.

Anunțul constituirii tuturor filialelor județene PLUS din regiunea Nord-Vest a fost făcut de președintele PLUS, Dacian Cioloș, în conferința de presă care a urmat întâlnirii de la Oradea cu preşedinţii celor şase filiale PLUS din această zonă a țării: „Regiunea Nord-Vest este prima care a finalizat deja acest proces al organizării convenţiilor judeţene şi alegeri ale conducerilor filialelor judeţene şi am decis să organizăm o primă întâlnire cu preşedinţii filialelor judeţene din Cluj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Este o primă întâlnire de cunoaştere şi de pregătire pentru lunile care vin, pentru campania prezidenţialelor, dar şi pentru alegerile locale”.

În acest context, Dacian Cioloș a punctat faptul că așteaptă să vadă care este mesajul liderilor de filiale din partea membrilor de partid: „Acesta e obiectivul nostru în lunile care vin, să organizăm partidul de jos în sus şi să facem în aşa fel încât viziunea partidului şi programul pe care noi urmează să-l susţinem să-i reprezinte pe membri. Noi avem 14.000 de membri înscrişi în momentul de faţă, foarte mulţi au participat activ la campania pentru alegerile europene, au început să se cunoască, au opinii, nu doar aşteptări de la ceea ce urmează să facă partidul nostru. Mulţi dintre ei încep să se şi implice activ în partid. Acesta e obiectivul. Preocuparea este să ţinem împreună oamenii care s-au înscris, cum consolidăm partidul, cum definim tot mai clar identitatea lui pentru ca alianţa din care PLUS face parte să fie întărită prin prezenţa acestui partid care până acum a participat doar la alegerile europarlamentare, dar suntem gata şi pregătiţi la locale, dar şi la parlamentare”.

De asemenea, Dacian Cioloș a reiterat faptul că PLUS își propune să adune şi să promoveze oameni competenţi, cinstiţi, integri, care vin deja cu o experienţă profesională, dar şi tineri cu mult entuziasm şi idei despre cum ar trebui schimbată România.

„Ne dorim cât mai mulţi tineri care îşi asumă inclusiv candidaturi. Avem în pregătire o Şcoală PLUS, în interiorul partidului, care să organizeze cursuri, sesiuni de formare, conferinţe pentru cei care nu au experienţă politică sau administrativă”, a mai precizat liderul PLUS.

2 thoughts on “Simona Cristea, noul șef Plus Cluj. Regiunea Nord-Vest, prima care a finalizat procesul de constituire a filialelor județene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *