Pro România nu a prezentat nicio variantă de premier, dar a oferit un nume de comisar european

Daniel Constantin, prim-vicepreşedintele Pro România, a declarat că susţine ideea alegerilor anticipate, dacă se va face o majoritate parlamentară în acest sens. Acesta a spus că formaţiunea nu a făcut vreo propunere de premier.

În primul rând am reiterat ceea ce domnul preşedinte Ponta deja a spus în spaţiul public, dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a se declanşa procedura de alegeri anticipată, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie atunci când avem şi alegeri locale. Pe de altă parte din punct de vedere guvernamental sigur că nu am înaintat o propunere în faţa domnului preşedinte Iohannis, suntem realişti şi ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai multe pentru stabilitatea politică a ţării„, a spus Daniel Constantin, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

El a precizat că formaţiunea nu a făcut vreo propunere de premier, dar are persoane pregătite.

În plus, Constantin a vorbit despre necesitatea de a avea profesionişti în viitorul guvern.

Cred că avem nevoie de profesionişti, să nu mai avem oameni amestecaţi la ministere de nişă. E un an extrem de dificil până la alegerile parlamentare”, a mai spus Daniel Constantin.

Constantin a explicat şi că Pro România are un nume pentru comisar european din partea României, Corina Creţu, care ar obţine cu siguranţă portofoliul şi ar trece de verificările Comisiei Europene.

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *