Ostilitate, agresivitate și circ la finalul acțiunii PSD de la Cinema Florin Piersic din Cluj. Viorica Dăncilă, huiduită FOTO/VIDEO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Acțiunea Partidului Social Democrat de la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, la care a participat și premierul demis Viorica Dăncilă, nu a fost lipsită de incidente la final, așa cum era de așteptat.

Evenimentul privat a început la ora 17:00 și a ținut până aproape de ora 20, iar sute de simpatizanți PSD din Cluj și majoritatea dintre ei aduși cu autocare din fiefurile controlate de partid au umplut Cinematograful Florin Piersic, iar intrarea s-a făcut doar pe bază de invitație. Accesul presei nu a fost permis, iar organizatorii au închis ușa de la intrare cu cheia, deschizând-o doar când un simpatizant agreat a vrut să intre sau când cei din înăuntru au ieșit la țigară, potrivit eClujeanul.ro

Este prima acțiune electorală a unui candidat la prezidențiale desfășurată la Cluj-Napoca în care nu s-a permis accesul mass-mediei.

Printre simpatizanții PSD s-au numărat și câteva figuri dubioase cu alură de interlopi, băieți bine făcuți aduși din sălile de forță și care nu aveau niciun însemn al partidului pe ei.

După discursurile liderilor de pe scena cinematografului, simpatizanții social-democraților au ieșit din sală și au format un culoar la intrare prin care au trecut liderii partidului, în frunte cu Viorica Dăncilă, iar afară au fost întâmpinați de un grup mic de militanți anti-PSD, care le-au strigat „hoții, hoții”, „ciuma roșie„, „Aici este Clujul!”, „Justiție, nu corupție!” și clasicele sloganuri anti-PSD.

Lucrurile s-au complicat când o activistă, Ligia Măhălean, a venit cu portavocea, atunci a început un cor de aplauze, râsete și strigăte „PeSeDe, PeSeDe, PeSeDe” pentru a acoperi micul grup de activiști anti.

Deși sloganul campaniei este „Alături de fiecare român”, candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, a evitat să dea față in față cu contestatarii săi, fiind scoasă rapid de organizatori.

Nervozitatea a atins cote maxime, iar simpatizanții partidului roșu au ripostat prin înjurături și la un moment dat au început să se îndrepte amenințător, bătând din palme și strigând „PSD, PSD, PSD” spre micul grup de clujeni format din 15 oameni, care continuau să strige „Hoții, hoții” și să scandeze împotriva Vioricăi Dăncilă. Printre cei care s-au îndreptat spre protestatari se numără și primarii Cristian Matei (Turda), Lucia Suciu (Chinteni) sau presedintele interimar PSD Cluj, Liviu Alexa, extrem de mândri și cu zâmbetul pe buze în timp ce apladau frenetic și strigau „PSD, PSD, PSD”. Lucrurile au fost aproape să degenereze într-o bătaie generală iscată de simpatizanții PSD dacă nu ar fi intervenit jandarmii și secretarul general al PSD Cluj, Mihai Mocanu. Au avut loc și câteva îmbrânceli.

LIVE – eClujeanul

Din partea simpatizanților PSD s-au strigat injurii și cuvinte greu de reprodus, pe când tabăra anti nu a făcut altceva decât să strige, la portavoce, „hoții, hoții”, „justiție nu corupție” și „voi nu aveți nicio vină”. Membrii PSD i-au făcut drogați pe protestatari.

Sub ochii reporterului eClujeanul, un bărbat în vârstă i-a strigat, vizibil nervos și pus pe scandal, activistei Ligia Măhălean, cea care avea portavocea, „cum adică mă faci pe mine hoț, eu am 1000 de oi„.

O altă pensionară micuță a fost și ea pusă pe scandal și s-a dus în fața manifestanților și i-a strigat unuia dintre ei „nu mă face pe mine hoață că vin peste tine„.

La final, jandarmii au făcut un zid în fața manifestanților și i-au protejat de mulțimea de pensionari nervoși că au fost făcuți „hoți”, iar la semnul liderilor PSD s-au retras și nu au mai reacționat. Spiritele s-au liniștit, iar ambele tabere s-au retras, simpatizanții PSD spre autocarele cu care au venit la Cluj.

Vizita premierului demis Viorica Dăncilă de la Cluj s-a încheiat cu această acțiune electorată desfășurată departe de ochii presei și cu porțile închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *