Gabriela Firea, atac dur la Viorica Dăncilă. „Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?”

Politica nationala

Primul atac la Viorica Dăncilă, după eșecul drastic suferit de PSD în turul 2 al alegerilor prezidențiale la votul de duminică, 24 noiembrie, a venit din partea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a criticat-o Dăncilă pentru că l-a făcut pe Gabriel Oprea membru cu drept de vot în Comitetul Executiv al PSD. „Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Așa cum am rămas doar șase în picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicităm dlui Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău – și în primul rând românilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, așa și acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public față de nesocotirea opiniei majorității covârșitoare a românilor și a colegilor din partid, prin impunerea intrării în CEX, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci… sindicate.

Resping ferm ideea că aș fi știut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEX, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate.

Nu s-a citit numele președinților acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viață mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepreședinți ai PSD și că au drept de vot în BPN și CEX, ca și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toată țară.

Sunt dezamăgită că începem analiza prăbușirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma și relua legătură cu simpatizanții noștri printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială și nebăgare de seama, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”, a afirmat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *