Viorica Dăncilă demisionează de la șefia PSD. Liderii PSD își împart funcțiile în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament

Politica nationala

Rezultatul dezastruos obținut de PSD la alegerile prezidențiale i-au făcut pe liderii partidului să ia atitudine, iar prima măsură este îndepărtarea Vioricăi Dăncilă și instaurarea unei conduceri colective.

„Am vorbit în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatului obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă. A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă„, arată Ciolacu, pe pagina de Facebook.

El a subliniat că „a fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”.

„Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic„, a adăugat el.

Potrivit surselor Digi24, Ciolacu i-a promis Vioricăi Dăncilă un mandat de parlamentar din 2020. De asemenea, ea ar putea reveni la șefia Organizației de Femei. 

În PSD, până la această oră, taberele nu sunt bine definite, mulți lideri așteptând să vadă cum se vor poziționa principalii pioni. Deja au avut loc însă primele discuții între cei care ar putea să preia partidul.

În partid se vorbește despre o conducere colectivă care ar urma să preia puterea în partid până la Congres. 

Interimatul funcției de președinte al PSD ar urma să fie asigurat de Marcel Ciolacu, singurul PSD-ist care în acest moment mai ocupă o funcție publică importantă, cea de președinte al Camerei Deputaților.

Ciolacu ar urma să fie susținut de tabăra Stănescu-Firea, ambii urmând să facă parte din conducerea colectivă.

Claudiu Manda este un alt nume vehiculat pentru conducerea colectivă alături de Ionel Arsene, Niculae Bădălău și Marian Oprișan, deși ultimii doi nu sunt agreați de Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *