Încă un eșec politic pentru „grupul Alexa” din PSD Cluj. A fost dizolvat Biroul Permanent Județean

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Conducerea Națională a PSD a decis dizolvarea miercuri seara, 19 februarie, în cadrul unei ședințe, a Biroului Permanent Județean (BPJ), iar cei trei fosti lideri ai conducerii interimare, Liviu Alexa Mihai Mocanu, Adrian Mladinoiu, au rămas simpli membri ai PSD, scrie ziarulfaclia.ro.

Noua conducere a filialei va organiza un nou birou permanent din care să facă parte deputatul de Maramureș, Gheorghe Șimon, care va deține funcția de președinte interimar, dar și cei doi parlamentari clujeni, Cornel Itu și Horia Nasra, precum și alți primari din județ.

Va fi un birou permanent lărgit din care vor face parte toți primarii PSD din județul Cluj și care va asigura conducerea organizației până la alegerile interne, acestea urmând să aibă loc, cel mai probabil, după Congresul partidului”, au declarat surse din PSD, citate de Făclia.

Controversatul afacerist, fostul „jurnalist” Liviu Alexa a fost desemnat președinte interimar al PSD Cluj pe 18 septembrie 2019 de către fostul președinte Viorica Dăncila, iar rezultatele dezastruoase obținute de filiala județeană la alegerile europarlamentare și prezidențiale, precum și pierderea mai multor membri au dus la înlăturarea sa din funcție și înlocuirea cu coordonatorul Gheorghe Șimon, deputat de Maramureș, desemnat chiar de presedintele PSD Marcel Ciolacu pentru a restabili ordinea în filială.

Sub conducerea axei Alexa – Mocanu -Mlădinoiu, PSD Cluj i-a pierdut pe primarul Cristian Matei din Turda, deputatul Cristina Burciu, ambii trecuți la PNL, iar 18 primari din județ își negociază trecerea la liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *