Apelul deputatului USR Emanuel Ungureanu: „Nu vă lăsați înșelați de cifre. Noi suntem mult mai infectați decât o arată cifrele. Stați în casă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul USR Cluj Emanuel Ungureanu a făcut un nou apel la responsabilitate cetățenilor români să stea în case și să păstreze distanța față de alte persoane pentru a evita răspândirea virusului COVID-19.

Acesta a susținut că ministrul Afacerilor și Internelor, Marcel Vela, este foarte slab și un comunicator șovăielnic, care trebuia să vorbească clar și răspicat despre măsurile care trebuie să ne protejeze viața.

Au trecut câteva minute de la declarațiile năucitoare ale ministrului Vela. Stăm cu toții și comentăm, întrebându-ne dacă mâine se interzice mersul pe stradă în grup de 3, 8, 9… Nu am văzut demult timp un ministru atât de slab, un comunicator atât de șovăielnic care citea din foi, când el teoretic trebuia să vorbească clar și răspicat despre măsuri care trebuie să ne protejeze viața.

Raed Arafat se vedea lângă el că era distrus de aceste măsuri șovăielnice, toată lumea aștepta interzicea clară a circulației prin orașe pentru că astăzi parcurile sau zonele de agrement din Cluj spre exemplu, în Făget, erau cozi interminabile de mașini, oamenii mergeau la picnic, bătrâneii mergeau în grupuri, discutau veseli, oamenii nu înțeleg gravitatea situației și au sentimentul că suntem așa într-un fel de vacanță de primăvară prelungită. Unii se așteaptă să meargă la biserică, să întindă mese mari, oameni buni, suntem în război. Trebuie să vedem pe cineva care moare, trebuie să vedem sicrie, trebuie să vedem oameni intubați la terapie intensivă ca să vă dați seama că este inadmisibil la această oră să avem cozi în orașe, să avem parcurile pline, să avem zone de agrement cu oameni care stau grămadă.

Nu vă lăsați înșelați de cifre, noi avem cifre atât de mici de infectare că am testat foarte puțin și nu avem capacitatea de testare, suntem mult mai infectați decât o arată cifrele. Și nu putem să sfidăm logica științei și logica epidemiologică. Vârfurile de infectare sunt mai încolo. Repet, marele pericol pe care îl avem la această oră este să se blocheze complet sistemul sanitar, nu datorită unei rate mari de mortalitate, ci pur și simplu din cauza unui pacient infectat cu COVID vine la terapie intensivă și infectează 11 medici, cum s-a întâmplat la Suceava. Noi riscăm din cauza acestei epidemii să blocăm complet sistemul sanitar.

„Apelul meu este foarte clar: stați în casă și stați la distanță unii de alții”

Sunt oameni care vin la camera de gardă fără simptome de COVID și infectează fără să vrea, fără să știe și asta înseamnă un blocaj și pentru cei care apelează pentru o apendicită sau un infarct, pentru că nu vom mai avea doctori. De aceea trebuie să stăm în casă, pentru că netestați fiind mergem pe stradă fără simptome și răspândim virusul fără să știm”, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR Cluj.

Ungureanu susține că ar trebui tăiate pensiile speciale.

„Mâine voi propune măsuri ferme Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca și primarului pentru a proteja populația acestui oraș, guvernul nu este în stare!

Avem un guvern slab și mincinos.

Cu atât mai mult, trebuie să ne responsabilizăm reciproc și să ne sprijinim într-o vreme în care, politicienii aflați la putere dau dovadă de un cinism feroce!

DE CE NU ANUNȚĂ GUVERNUL TĂIEREA PENSIILOR SPECIALE?

Să vă fie rușine!

Facem rost urgent de 200 de milioane de euro pe lună!”, a scris deputatul pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *