Deputatul Horia Nasra i-a pârât pe liderii PNL la oficialii PPE pentru încălcarea măsurilor pentru combaterea COVID-19

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul PSD Cluj Horia Nasra le-a transmis o scrisoare deschisă liderilor Parlamentului European și Partidul Popular European, după ultimele încălcări ale măsurilor pentru combaterea COVID-19 a liderilor PNL.

Către domnul Donald Tusk, președinte al Partidului Popular European,

Către domnul Manfred Weber, președinte al grupului PPE în Parlamentul European,

Stimați domni președinți,

Ultimele trei luni au cutremurat și îndurerat lumea, continentul nostru, țara noastră, criza generată de COVID-19 producând decese și o criză economică și socială evidentă.

Așa cum era firesc, toate statele membre ale Uniunii Europene au încercat din răsputeri să salveze cât mai multe vieți și au început să adopte măsuri de relansare economică.

Liderii politici responsabili, în contextul pandemiei, au fost primii care au respectat regulile impuse de către propriile guverne, de către miniștrii sănătății și în general de către cei îndrituiți să gestioneze acestă pandemie fără precendent.

Românii au respectat restricțiile, regulile impuse de autorități în starea de urgență și în starea de alertă și au înțeles situația dificilă, lupta cu un adversar invizibil și nemilos. Vieți omenești s-au pierdut, locuri de muncă s-au pierdut, unele ramuri economice au fost oprite dintr-o dată, de altfel ca în tot spațiul comunitar. Sunt sacrificii și realități dureroase care au afectat viața de zi cu zi a oamenilor.

În tot acest timp, liderii politici care trebuiau să fie exemple pentru români în respectarea regulilor au demonstrat că restricțiile sunt doar pentru cetățeni, nu și pentru politicieni.

Încălcarea legii și a propiilor regulilor și restricții impuse cetățenilor, de către dl. Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele PNL, Rareș Bogdan, eurodeputat și prim-vicepreședinte al PNL, Gheorghe Falcă, eurodeputat și vicepreședinte al PNL și Costel Alexe, lider marcant al PNL și ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul PNL, este inadmisibilă, o ofensă adusă milioanelor de români care au respectat legea și restricțiile impuse.

Stimate domnule președinte, Donald Tusk,

Acești lideri politici marcanți ai Partidului Național Liberal, partid membru al Partidului Popular European (PPE), pe care de altfel în prezidați, nu mai au calitatea morală de a impune și/sau propune românilor noi restricții, noi reguli. Prin comportamentul sfidător față de suferința tuturor, au devenit dezertori morali în lupta cu virusul COVID-19.

Mai mult decât atât, absența unor măsuri concrete de relansare economică, adâncește și mai mult România în criză, lipsa de expertiză guvernamentală fiind la fel de nocivă precum absența bunului simț.

În acest context, vă solicit să nu faceți rabat de la Codul de Conduită al membrilor Partidului Popular European (PPE) care în articolul II statuează principiile grupului – binele comun, exercitarea puterii exclusiv în slujba oamenilor și menținerea moralității în actul politic.

Sunt convins că în spiritul valorilor comune, europene, susțineți ca liderii politici să fie exemple pentru statele lor, nu surse de încălcare a legii și a regulilor”, a declarat deputatul clujean într-o scrisoare deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *