PSD Cluj, organizație invizibilă sub mandatul „interimarului” Gheorghe Șimon, deputatul de Maramureș „parașutat” de la „centru” pentru „a face ordine”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În timp ce toate partidele de opoziție care contează în Cluj și-au anunțat candidații pentru alegerile locale din septembrie și au început perioada de precampanie electorală, la PSD Cluj, filiala județeană a celui mai mare partid din România, domnește o liniște ca-n criptele din Cimitirul Central. Nimeni nu mai comunică nimic, nimeni nu mai face planuri, iar la sediul partidului bate vântul, potrivit unei analize eClujeanul.

O organizație divizată și distrusă de ultimul președinte interimar, numit pe 18 septembrie 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă și care a reușit performanța de a sta în fotoliul de lider patru luni de zile, timp în care scandalurile și circul au fost la ordinea zilei, iar rezultatele au fost mult sub așteptările conducerii centrale a PSD. Cu Dăncilă trasă pe linie moartă după eșecul usturător de la prezidențiale și cu Liviu Dragnea ajuns la pușcărie, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a preluat frâiele partidului și a început curățenia generală, iar Clujul a fost printre județele vizate. Fostul președinte tatuat cu alură de interlop și acoliții săi au fost îndepărtați, iar soluția de avarie a însemnat aducerea unui om din afară pentru a restabili, teoretic, ordinea în partid. Așa a ajuns un deputat de Maramureș, necunoscut pentru clujeni, pe numele său Gheorghe Șimon, să preia conducerea filialei județene din al doilea oraș al României. Un om atât de invizibil încât ai impresia de multe ori că el este doar un duh ieșit din lampă.

Nimeni nu l-a mai văzut pe la sediul partidului pe care, teoretic, îl conduce de multă vreme, iar despre listele de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, candidatul la fotoliul de primar sau conferințe de presă nici nu avem ce să povestim pentru că sunt de domeniul SF-ului.

Cine ar putea resuscita PSD Cluj?

Filiala județeană a PSD pare un pacient aflat în comă pe patul de spital, iar alegerile locale ar putea fi switch-ul care să îl deconecteze total din viața politică a orașului, mai ales că analiștii politici preconizează una dintre cele mai mari umilințe pentru PSD din istorie.

Singurii care, probabil, ar putea resuscita PSD Cluj sunt puținii social-democrați rămași pe baricade și care sunt total ignorați deȘimon, și anume, deputații Horia Nasra și Cornel Itu, fostul prefect Ioan Aurel Cherecheș sau fostul subprefect Alin Danci.

PSD mai are la Cluj, deocamdată, doi parlamentari care ar putea fi locomotiva care ar trage filiala spre un rezultat decent la alegerile locale din septembrie, însă maramureșeanul Gheorghe Șimon nu are ochi să vadă acest lucru și stă ascuns în turnul lui de fildeș din Vișeu de Sus, de unde așteaptă un mesaj de la Dumnezeu, în timp ce PNL Cluj lucrează în liniște la programul local de recrutare în masă a primarilor social-democrați.

Timpul trece și ne apropiem vertiginos de campania electorală din 28 august, iar întrebarea se pune, cine e ultimul care stinge lumina în PSD Cluj?

PS: Știe cineva ce mai face încă președintele organizației municipale a PSD Cluj-Napoca, Anca Ciubăncan, mai există?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *