FOTO. S-a constituit noul Consiliul Județean. Aceeași conducere ca în mandatul trecut

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ceremonia publică de constituire a Consiliului Județean Cluj, ea avut loc astăzi, evenimentul desfășurându-se la sediul forului administrativ județean, într-un cadru restrâns determinat de contextul epidemiologic.

Au fost, astfel, prezenți, președintele Consiliului Județean Cluj ales în urma procesului electoral din 27 septembrie 2020, domnul Alin Tișe, primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, secretarul general al județului, doamna Simona Gaci, precum și cei 33 de consilieri județeni ale căror mandate au fost validate.

Desfășurată cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară, ședința de constituire a debutat cu depunerea jurământului de către fiecare consilier județean în parte precum și de către președintele Consiliului Județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Îi felicit pe toți consilierii județeni care au depus jurământul și care, începând de astăzi, reprezintă interesele cetățenilor județului Cluj. La acest început de drum îmi doresc ca relațiile de colaborare, de susținere, să continue și în actualul mandat, pentru că numai așa putem finaliza marile proiecte ale Clujului, dar și să dezvoltăm altele noi. Interesul clujenilor trebuie să primeze, astfel că o provocare a următorilor patru ani este aceea de a implica direct comunitatea în procesul de dezvoltare a județului, încurajând și susținând inițiativele și proiectele venite din partea cetățenilor. Îi asigur pe clujeni că în forul administrativ județean va prima administrația și nu politica întrucât s-a dovedit din plin că atunci când administrația are întâietate se văd și rezultatele pentru oameni.”

Tot în cadrul ședinței de constituire, după stabilirea oficială a componenței Consiliului Județean Cluj, au fost constituite grupurile de consilieri județeni, în număr de patru, fiecare dintre partide desemnând câte un lider de grup.

După încheierea ceremoniei publice de învestire și comunicarea Ordinului Prefectului prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale de constituire a Consiliului Județean Cluj a avut loc o primă ședință extraordinară convocată de președintele Alin Tișe. Pe ordinea de zi a acesteia s-au aflat proiectele de hotărâre privind alegerea celor doi vicepreședinți ai forului administrativ județean, în urma votului fiind aleși domnii Marius Mînzat și Vákár István.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *