Dinu Criste de la PMP Cluj a fost validat consilier județean

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Augustin ”Dinu” Criste de la PMP Cluj a fost validat la începutul săptămânii consilier judeţean, de către magistraţii clujeni, după ce senatorul Vasile Cristian Lungu, președintele PMP pe județul Cluj a încercat să-l deposedeze de această calitate, scrie siteul specializat pe justiție Muzica Instanțelor.

Inițial preotul Augustin Criste şi profesorul universitar agronom Avram Fiţiu au obţinut numărul de voturi necesare pentru a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale, dar liderul local al formaţiunii a încercat să-i înlocuiască cu alte persoane.

Domnul Fițiu a rămas subsecretar de stat iar funcția domniei sale este incompatibilă cu cea de consilier județean. Părintele Criste a dezamăgit electoral la Florești. Șapte vicepreședinți mai vechi s-au opus prezenței sale în Consiliul Județean. Eu i-am oferit părintelui Criste locul 1 la Senat pe lista de candidați ai PMP. Domnia sa a spus că ar candida la Senat doar dacă rămâne consilier județean sau i se oferă o funcție guvernamentală. La 4 la sută scor electoral obținut, pretențiile părintelui Criste mi se par exagerate!”, a declarat senatorul Cristian Lungu pentru servuscluj.ro.

Dacă profesorul Fițiu a acceptat decizia lui Lungu și a fost răsplătit cu loc eligibil, primul la Camera Deputaților la alegerile parlamentare, Criste a acționat în judecată decizia președintelui PMP Cluj,  Lungu. Precizăm că senatorul Lungu e ”parașutat„ de la Sălaj la Cluj de șefii de la centru, înlocuindul-l în fucnție pe fostul pedelist Rareș Rusu, acum înscris în PNL, și a doua oară șef la Transelectrica Cluj.

Instanța i-a dat dreptate lui Criste. 

Minuta Curţii de Apel Cluj

Admite apelul declarat de apelantul CA împotriva Încheierii Civile nr. 218 din 15.10.2020 a Tribunalului Cluj, pe care o schimbă în parte în sensul că validează mandatul de consilier judeţean declarat ales în urma alegerilor pentru CJCJ din data de 27.09.2020 şi pentru domnul CA. Menţine restul dispoziţiilor. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 03.11.2020.

Prima instanţă, Tribunalul Cluj, acceptase decizia lui Lungu.

Invalidează mandatul următorilor consilieri judeţeni declaraţi aleşi: TIŞE ALIN-PĂUNEL, FIŢU ADRIAN, CRISTE AUGUSTIN. Respinge cererea de validare a mandatului formulată de CRISTE AUGUSTIN, ca neîntemeiată. Prezenta hotărâre se comunică Institutiei Prefectului judetului Cluj şi Secretarului General al Judeţului Cluj, precum şi următorilor consilieri judeteni alesi invalidati: TIŞE ALIN-PĂUNEL, FIŢU ADRIAN, CRISTE AUGUSTIN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *