Tătaru, după incendiul de la ATI Piatra Neamț: „Cred că suntem toți vinovaţi că am acceptat 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”

Politica nationala

Întrebat dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vinovăţia aparţine tuturor fiindcă „am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

„Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Tătaru, la Leţcani, citat de Agerpres.

Întrebat că măsuri va lua pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple, ministrul a menţionat reevaluarea managementului şi „tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare”.

Nu ştiu dacă vom da afară managerii. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă activitatea lor”, a precizat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *