Sabin Sărmaș, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților, la Clujul Politic LIVE!: „Mi-aș dori să ducem modelul de bune practici de la Cluj la nivel național”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, liberalul Sabin Sărmaș, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților, a fost invitatul zilei de luni, 30 noiembrie, la Clujul Politic LIVE!.

Sărmaș a vorbit despre provocările pe care le-a avut după ce a preluat Agenția pentru Digitalizarea României, fostul minister al Comunicațiilor.

„A fost destul de complicat, practic am preluat o instituție nou formată, ea se înființa ca urmare a desfințării fostului minister al Comunicațiilor si Societății Informaționale și urma o preluare de atribuții cu o parte de preluare de personal. Practic m-am luptat două luni de zile, aveam experiență în zona tehnologiei informației, aveam puțină experiență în politică ca și consilier local în zona de administrație publică. Puțini oameni în țara asta au experiență în a crea o instituție.

Am învățat să scriu legi foarte repede, am învățat să scriu o hotărâre de guvern, nu de unul singur. Asta a fost cea mai mare provocare. Am găsit o instituție care era croită în cu totul alt sens și am încercat să o fac de la zero, să îi stabilesc în mod clar niște atribuții, să creez echipa, să o restructurez, să evaluez ce am moștenit de la fostul minister al comunicațiilor. Și să vedem cum mergem înainte. Am văzut că ghiseul.ro nu era la același nivel și am început să lucrăm pe el, am început o campanie publică de promovare a lui.

Agenția are 216 posturi, iar ocupate sunt undeva la 180″, a explicat Sabin Sărmaș.

„Mi-aș dori foarte mult ca toți alegătorii clujeni să ne ofere acest sprijin de a duce acest model de bune practici, de lucruri care se întâmplă bine la Cluj la nivel național. Un Parlament se creează de fiecare echipă care vine de la nivel local, iar la nivel local trebuie să le dai șansa celor care au demonstrat de-a lungul anilor că pot să facă ceva pentru comunitatea asta, să meargă în Parlament. Dacă tu nu trimiți de la nivel local exact echipa care poate să ducă acest model de bune practici la nivel național, nu vei ajuta nici Clujul, nici țara. Pe asta trebuie să ne focusăm noi, să ne uităm la echipa performantă, cine a demonstrat, cine are maturitatea politică, cine știe cum se face, nu doar declară, acela trebuie susținut”, a mai declarat candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților.

Emisiunea poate fi ascultată mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *