24 ianuarie 2021
Marius Pieleanu, Avangarde: „Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, antisistem”

Marius Pieleanu, Avangarde: „Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, antisistem”

 

Sociologul Marius Pieleanu, fondatorul Avangarde, singurul institut de sondare care face exit-poll la alegerile parlamentare 2020, difuzat de ANTENA 3, Digi24HD, Realitatea, TVR, în colaborare cu institutul CURS, a vorbit la Antena 3 TV, la ora 15.00,  despre nașterea, odată cu acest scrutin, a unui nou partid „creștin, conservator”.

Conform sociologului, patron al casei de sondaje Avangarde, acest nou partid e antisistem. Cel mai probabil, Pieleanu face aluzie la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune politică cu mesaj populist, naționalist chiar anti-mască.

Aur s-a  promovat intens în campanie. La Cluj-Napoca a umplut Bulevardul Dorobanți cu cărțulii galbe-portocalii cu programul partidului, fapt ce arată că are  fonduri. Partidul e condus de activistul George Simion și secretar general e intelectuaul ortodox Claudiu Târziu.

„Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem. Nu e sigur însă că intră în Parlament”, a spus Pieleanu la Antena3. 

Citiți și:

VIDEO. Clujul pentru toți. Potențialii primari. Simona-Teodora Roşca-Neacşu, candidatul AUR: În primul rând, ştiu să ascult oamenii; asta fac de mulţi ani în calitate de artist plastic

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *