19 ianuarie 2021
Traian Băsescu: „Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu”

Traian Băsescu: „Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu”

PMP a trecut testul şi sunt convins că va avea 7% fără redistribuire, spune preşedintele de onoare al formaţiunii, Traian Băsescu. Acesta a spus că, dacă partidul obţinea mai puţin de 5%, el ar fi vorbit primul. ”Important este că am reuşit să trecem acest test”, afirmă și preşedintele PMP, Eugen Tomac, potrivit MEDIAFAX.

„Le mulţumim tuturor românilor care au ieşit la vot, în vreme de pandemie. A fost o campanie dificilă, impropriu spus electorală, în condiţiile în care nu am putut să ne întâlnim cu românii. Important este că am reuşit să trecem acest test”, afirmă preşedintele PMP, Eugen Tomac.

La rândul său, Traian Băsescu, preşedinte de onoare al formaţiunii, a glumit şi a spus că, dacă partidul obţinea mai puţin de 5%, el ar fi vorbit primul.

„Dacă era rezultatul sub 5% vorbeam eu primul. Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu, pentru că PMP a trecut pragul. Şi nu l-a trecut oricum. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru. Nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme cu privire la legitimitate pentru patyru ani. Va fi un guvern cu o susţinere foarte fragmentată. Asta ar trebui să-i dea de gândit dlui preşedinte Iohannis atunci când va stimula majoritatea parlamentară şi va trebui să-i dea de gândit prezenţa la urne cât de oportun a fost să forţeze nota pentru aceste alegeri„, spune Băsescu.

În opinia lui, Klaus Iohannis, „indiferent de rezultatul ultimului vot, să trimită PSD în opoziţie şi, dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, să trimită şi ProRomânia în opoziţie„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *