INTERVIU Cătălin Sălăgean, co-președinte USRPLUS Cluj: ”Mereu am fost optimist, nu m-a surprins că am ajuns aproape la egalitate cu PNL pe Cluj-Napoca”

Interviuri POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Rezultatele la alegerile parlamentare pe municipiul Cluj-Napoca dau USRPLUS Cluj la -1,24 în spatele PNL Cluj, o reușită a USRPLUS . Practic Alianța electorală USRPLUS Cluj a ajuns din urmă partidul de guvernământ, PNL,  la Cluj-Napoca, municipiul reședință de județ, capitală neoficială a Transilvaniei și al doilea oraș al României, economic, conform INS. Un oraș dominat de PNL, un partid care la alegerile locale a cucerit toate municipiile județului Cluj și pe care îl conduce din 2004 cu ajutorul UDMR.

Pe municipiuL Cluj-Napoca:

Camera Deputatilor: 

PNL: 32, 26 % adică 32651 voturi

USRPLUS: 31,14% adică 31415 voturi

SENAT

PNL: 32,28 la sută adică 32539 voturi

USRPLUS: 31, 13 adică 31385 voturi

Față de alegerile locale din septembrie, liberalii au pierdut în Cluj-Napoca 20.466 voturi iar USR-PLUs a câștigat 14.724 voturi.

Pe județ:

PNL: 32,44%

USRPLUS: 23,67% 

Clujul Politic a discutat cu co-președintele Alianței electorale USRPLUS, Cătălin Sălăgean, (care e și președintele USR Cluj), despre acest rezultat bun pe municipiul Cluj-Napoca.

Clujul Politic: Cum apreciați scorul de la municipiu, unde aproape i-ați egalat pe liberali, acum la parlamentare? 

Cătălin Sălăgean:  De la bun început, decând s-a lansat USR și a participat la alegeri noi am avut rezultate bune la Cluj-Napoca. Atât în 2016 la parlamentare, cu 3 parlamentari intrați cât și la europarlamentare. Mai slab a fost la locale, unde am fost un pic dezamăgit, acolo s-a văzut cât de important e omul. Alegătorii au focusat mai mult pe om, s-a văzut asta. Acum am obținut ce ne doream, avem 3 parlamentari cu potențial de 4 chiar, la redistribuire.

Clujul Politic: Scor bun mai ales dacă intră și Radu Molnar (locul 3 la Cameră, provine din USR n.r.). Și mai ales că vine după ce  ați schimbat garnitura de candidați iar vechii parlamentari nu au mai prins locuri eligibile…

C.S.: Noi avem electoratul nostru, care ne susține și votează. La locale omul are o mare influență, candidatul, aici mai degrabă am impresia că s-a votat partidul, e pe liste. Contează sigur, și candidații, dar mai puțin. La județ eu estimam că vom scoate un procent de 22 la sută, am scos aproape 24. E foarte bine. Am fost mereu optimist. Electoratul nostru aliniază valorile și principiile propagate de noi în spatele candidaților. Și au votat aceste principii, ca ele să fi apărate în parlament de cei pe care USRPLUS îi va trimite acolo.

Clujul Politic: Va obține USRPLUS al treilea deputat sau merge la alt partid postul, la redistribuire?

C.S.: Cei care se pricep la calcule spun că vine la noi dar încă nu se știe. Depinde de PMP, dacă intră în Parlament. M-aș bucura, vă dați seama.

Clujul Politic: Presa deja a vehiculat numele actualului senator Mihai Goțiu ca ministru al Mediului…Este ceva concret?

C.S.: Nimic, încă nu s-a negociat așa ceva, Pot să vă spun că dacă ne revine nouă acest minister eu îl propun pe Mihai Goțiu, cred că e cel mai calificat. Nu cred că poate cineva să îi conteste activitatea. Dar încă nu știm nimic. Avem Consiliu Politic deseară, vedem ce se mai întâmplă.

Mulțumesc și succes!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *