Pîslaru: Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare

Politica nationala Slider

Delegaţiile PNL, USR PLUS şi UDMR s-au întâlnit oficial sâmbătă, pentru a negocia în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să dea votul de învestitură asupra unui Guvern a cărui structură şi componenţă se vor afla pe agenda discuţiilor, alături de împărţirea şefiei Camerei Deputaţilor şi Senatului. Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a anunţat încheierea discuţiilor pe primul capitol al viitoarei guvernări. „Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliţiei USR PLUS-PNL-UDMR. Şi ce capitol fain pentru o revoluţie a bunei guvernări – capitolul legat de digitalizare”, a scris el, pe Facebook. Anunţuri similare au fost făcute de Ionel Dancă (PNL) şi Cristian Ghinea (USR), toţi postând şi fotografii de la negocierile de sâmbătă. Cristina Prună (USR) afirmă că negocierile pentru funcţionarea viitorului parlament sunt „în toi”. Cele trei formaţiuni ar trebui să clarifice toate aceste aspecte până luni, când preşedintele a anunţat consultări cu partidele care au obţinut mandate parlamentare în urma alegerilor din 6 decembrie, consultări la finalul cărora ar urma să anunţe numele premierului, care are apoi la dispoziţie 10 zile pentru a merge în Parlament cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare.

„Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliţiei USR PLUS-PNL-UDMR. Şi ce capitol fain pentru o revoluţie a bunei guvernări – capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor”, a scris Dragoş Pîslaru, pe pagina sa de Facebook.

La rândul lor, liberalul Ionel Dancă şi eurodeputatul USR Cristian Ghinea, participanţi la negocierile pe care PNL, USR-PLUS şi UDMR le poartă pentru o viitoare guvernare a forţelor de dreapta au postat, sâmbătă după-amiază, o fotografie din timpul discuţiilor anunţând că discuţiile pe tema programului comun de guvernare „avansează”, fiind închis capitolul digitalizare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *