UDMR, despre propunerea lui Barna: ”asemenea anunţuri nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliţii”

Politica nationala Slider

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a vorbit despre anunţul făcut de Dan Barna,, care l-a propus pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Cseke Attila a reiterat ideea că UDMR îşi doreşte un guvern de centru-dreapta, insă „asemenea anunţuri pe care le-a făcut preşedintele USR nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliţii,” a spus acesta la Digi 24, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Sănătății a spus că soluţiile se discută între viitorii parteneri, nu în conferinţe de presă: „Totuşi, vorbim de preşedinţii acestor formaţiuni. Dacă ai o soluţie, ceri o întâlnire şi propui. Dacă aşa începem colaborarea, dacă fiecare va avea o soluţie în presă, nu mergem spre consolidarea încrederii”.

Întrebat şi dacă varianta propusă marţi de Dan Barna a mai fost discutată, Cseke Attila a afirmat că partidul UDMR nu a fost consultat în această privinţă. „Modalitatea asta de a face politică trebuie scoasă din ecuaţie,” a spus senatorul, răspunzând unei alte întrebări.

Cseke Attila a refuzat să comenteze ideea lui Dan Barna, spunând că aceasta trebuie analizată în interiorul viitoarei coaliţii. Liderul USR, Dan Barna, l-a propus pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor şi a mai propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *