A doua tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns la Cluj, la Spitalul Militar

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Cea de-a doua tranșă de vaccin împotriva COVID-19 a ajuns astăzi la Cluj și au fost depusă la Spitalul Militar „Dr.Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

Acestea vor fi depozitate într-un ultracongelator modern.

„Spitalul Militar din Cluj-Napoca este unul dintre centrele regionale de depozitare a vaccinului. De la aeroport a sosit lotul de 29925 de doze de vaccin destinat regiunii de Nord-Vest pentru vaccinarea personalului medical. După depozitarea lor aici vor fi repartizate către cele șase județe, incluzând și județul, în funcție de solicitările pe care le vom avea de la DSP-urile din aceste județe. Pentru că etapa I de vaccinare în județul Cluj începe pe data de 4 ianuarie în cele 20 de centre pe care le avem destinate personalului medical, iar în celelalte județe fiecare și-au stabilit această dată.

În județul Cluj sunt 12500 de cadre medicale care s-au înscris pentru vaccinare până în acest moment pentru etapa I, în afară de cei 375 de la Spitalul de Boli Infecțioase care au început faza zero de vaccinare care se va încheia mâine.

Până acum vaccinarea s-a desfășurat fără probleme, au fost vaccinate peste 200 de cadre medicale de la Boli Infecțioase, înțeleg că a fost o reacție minoră a unei persoane care avea predispoziție la alergii, s-a rezolvat rapid, nu avea interdicție la vaccinare, iar alte probleme nu au fost. Este încurajator pentru toată lumea pentru noi oamenii de rând care nu ne pricepem la acest domeniu să vedem că personalul medical se vaccinează. Asta înseamnă că trebuie să fim optimiști și să avem încredere să solicităm vaccinarea, care este voluntară, necondiționată și gratuită”, a declarat prefectul Mircea Abrudan.

„La fel ca în celelalte centre regioanale folosim și noi un ultracongelator, care are toți parametrii necesari pentru a menține în siguranță vaccinul până la transfer. Ne vom strădui ca dozele necesare să ajungă fără a se irosi din acest vaccin prețios conform solicitărilor DSP-urilor din județele arondate. Pot să vă asigur de disponibilitatea personalului nostru, care a fost instruit și dacă trebuie să vină noaptea ca să furnizeze dozele astfel încât de la 8 dimineața să înceapă vaccinarea în centre asta se va întâmpla. Sunt patru sertare și putem stoca aproape 100.000 de doze, iar dacă trebuie să depozităm acolo și gheața carbonică numărul lor scade”, a declarat comandantul Spitalului Militar Cluj-Napoca.

În total pentru această tranșă sunt 29.250 de doze pentru șase județe din regiunea de Nord-Vest.

Sosirea dozelor de vaccinare de astazi la Spitalul Militar din Cluj

Declaratii

La Cluj-Napoca sunt 13 centre de vaccinare, 3 în Turda, 2 în Dej, unul în Câmpia Turzii, Gherla și Huedin și câte unul în câteva comune.

VIDEO: Tiberiu Fărcaș
Text: Vasile Manu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *