Ghinea către Boc: ”Metroul de la Cluj nu începe anul acesta dar alocăm 1 miliard euro”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îi dă asigurări primarului Emil Boc că municipiul Cluj-Napoca va primi miliardul de euro pentru metrou.

„Metroul de la Cluj este finanţabil din PNRR, trebuie să vedem calendarul, dar în mod evident metroul de la Cluj nu începe anul acesta. Trebuie să facem diferenţa între proiecte majore la care putem da drumul anul acesta şi proiecte pe care beneficiarii ne asigură că le vor termina în 2026.

O să am o discuţie cu primarul Emil Boc pe metroul de la Cluj, există alocarea acolo de un miliard de euro, dacă nu mă înşel, iar Clujul este un oraş campion la fonduri europene. O să vreau un răspuns cert: da, demarăm înscrierea şi pregătirea proiectului şi vom fi gata în 2026”, a declarat, sâmbătă, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la Digi 24, citat de BZC.ro

Conform unui comunicat al MLPDA, s-a constatat că Studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Tren metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea (componenta 1, magistrala I de metrou)”, îndeplineşte condiţiile de aprobare, având Avizul nr. 94/103/10.11.2020, emis de ordonatorul principal de credite (Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor) cu privire la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor.

Proiectulul metroului este gândit în două etape. Guvernul a aprobat studiul de prefezabilitate.

Mai multe citiți în siteul clujean generalist BZC.ro

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *