Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban. „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan îi solicită demisia lui Ludovic Orban.

„Orban trebuie să își dea demisia din PNL. I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte”” a spus Bogdan în interviul de la Aleph News.

El reproșează faptul că Orban a condus dictatorial, a izolat filialele ardelene și a cedat ministere foarte importante USRPLUS doar ca să își păstreze o funcție politică importantă, cum ar fi președinția Camerei Deputaților.

Rareș Bogdan, care s-a numărat printre puținii care au semnalat posibilitatea intrării AUR în Parlament, explică de unde a avut informațiile pentru a susține acest lucru.

„Din două surse. Cercetările sociologice pe care le-am folosit în anul electoral, și începeau să apară tot mai frecvent, dar mai ales din zona de internet și zona diasporei. Fiind foarte bine conectat în zona diasporei, am văzut simpatia de care se bucură și  faptul că o bună parte din electoratul nostru și al USR se muta spre ei. De asta i-a și dus la un scor de 24%, practic doar un punct a obținut sub PNL, care a venit cu o listă proastă pe diaspora, fără credibilitate și cu foarte puțin sub USR. Deci practic, AUR a fost marea surpriză în diaspora. Dacă voturile ar fi fost spre un milion, cum a fost la alegerile prezidențiale, deci nu ar fi avut loc pandemia și restricțiile legate de pandemie în țări ca Italia, Spania, Marea Britanie, Franța, AUR-ul făcea o surpriză și mai mare și se ducea spre scorul lui Dan Diaconescu, spre un 14%. De acolo își luau seva. Au luat o parte din votanții PSD, naționaliști pierduți de noua garnitură PSD, care a încercat o modernizare a discursului, fără suveranism, fără patriotism, fără naționalism, fără biserică, de la PNL, care s-a abătut de la discursul din campania parlamentară și a încercat să meargă pe urmele USR, atingând mai mult coarda neoprogresismului, uitând N, național, din denumirea PNL, și a venit pe un fond foarte interesant, pe care, cei care s-au aflat strategic în spatele acestei formațiuni, l-au exploatat intelligent, pe un conflict apărut între puterea reprezentată de PNL și Biserică”, a afirmat duminică prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la emisiunea Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

 

1 thought on “Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban. „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *