Primarul Floreștiului s-a întâlnit cu oficiali ai BEI și Ministerului Sănătății pe tema Spitalului de Urgență

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, s-a întâlnit în acecastă după-amiază cu reprezentanți ai Ministrului Sănătății și Băncii Europene pentru Investiții într-o misiune de evaluare a nevoilor și priorităților beneficiarilor Proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj este unul dintre cele mai importante demersuri ale sistemului medical românesc din acest deceniu, de o importanță crucială în special pentru zona de Nord-Vest a României. Faza de proiectare este programată să înceapă în cursul acestui an și va fi urmată de faza de construcție, respectiv faza de intrare în funcțiune a spitalului până cel târziu în anul 2027.

Având în vedere complexitatea deosebită a Proiectului, Ministerul Sănătății a semnat în anul 2019 un Acord de Servicii de Asistență Tehnică pentru Implementarea proiectelor (PASSA) cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI). Aceasta este instituția financiară a Uniunii Europene ai cărei acționari sunt statele membre ale UE.

Scopul Acordul de Servicii de Asistență pentru proiectare al BEI este furnizarea de ajutor la implementarea proiectelor finanțate de către Uniunii Europene, iar initiativa a fost lansată pentru prima dată în anul 2012.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de astăzi vor fi viza aspecte din domenii precum operaționalizare spitalicească și reformă, management de proiect și modalități de comunicare, și vor fi urmate de o vizită pe teren la locația viitorului Spital de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *