Deversare ilegală? Administrația Bazinală Someș-Tisa, în plin scandal. USR PLUS Cluj cere controale de la centru

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Conducerea USR PLUS Cluj a solicitat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor să trimită Corpul de Control la Administrația Bazinală Someș-Tisa (ABAST), conform unui comunicat remis de Alianță presei.

Ea solicită ca ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia o poziție oficială în legătură cu situația semnalată de dezvăluirile făcute de siteul Foaia Transilvană și Sindicatul Mureșul din Apele Române, cu privire la acțiunile directorului ABAST, Ovidiu Vișan, de abuz asupra asupra unei angajate. 

Ea solicită Ministrului Mediului, Apelor și Padurilor, Barna Tanczos, trimiterea Corpului de Control al ministerului pentru verificarea modului în care  directorul Vișan a gestionat deversarea ilegală efectuată de Compania de Apă Someș pe parcursul lunii decembrie 2020, Vișan ar fi încercat ascunderea acestei deversări în loc să o stopeze și să diminueze efectele acesteia.

”Alianța USR PLUS, prin programul de guvernare, dorește profesionalizarea conducerilor instituțiilor publice, a regiilor și societăților la care statul este acționar majoritar, a deconcentratelor și a tot ce ține de administrația publică locală. Numirea prin concurs desfășurat transparent, fără influență politică este singura modalitate de a rezolva situații similare celei semnalate acum”, se precizează în comunicat.

USR PLUS vrea să fie informat dacă Vișan a solicitat companiei Hidroelectrica creșterea volumului de apă pe râul Someș pentru creșterea gradului de diluție a materiei fecale deversate de către Compania de Apă Someș, numărul controalelor efectuate sub mandatul lui  și ce sancțiuni au fost aplicate Companiei de Apă Someș, in condițiile în care deversarea materialelor fecale fară a fi trecute prin stația de epurare este o practica frecventă a companiei clujene”, mai susține Alianța.

Și președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, i s-a solicitat să comunice public când a avut loc ultimul control la Compania de Apă Someș și să pună la dispoziție raportul de control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *