5 martie 2021
Ce măsuri au fost luate la Spitalul CFR după incendiul din noiembrie 2020? Răspunsul prefectului Abrudean

Ce măsuri au fost luate la Spitalul CFR după incendiul din noiembrie 2020? Răspunsul prefectului Abrudean

În luna noiembrie 2020, un incendiu a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică dntr-o toaletă din incinta Secției de Interne de la Etajul I al Spitalului CFR din Cluj-Napoca.

Întrebat ce investiții s-au făcut la această unitate spitalicească după acel moment, prefectul Mircea Abrudean a explicat că au fost luate măsuri importante pentru a se evita o asemenea întâmplare tragică.

Au fost montate detectoare de fum, detectoare hibride de fum, respectiv monoxid de carbon și s-a schimbat corpurile de iluminat existente cu altele cu protecție la umezeală și antiexplozive.

„În urma incidentului în care un corp de iluminat s-a supraîncălzit și a ars s-au luat următoarele măsuri: S-a demarat înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu protecție la umezeală și antiexplozive;

S-a semnat un contract cu o firmă specializată pentru revizia tabloului de distribuție a curentului electric la nivelul spitalului; S-au montat sisteme de închidere cu electrovalve pe țevile de gaz din oficii.

S-a demarat montarea de detectoare de fum și detectoare hibride de fum și monoxid de carbon pe lângă cele existente”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abdrudean.

La un control al ISU Cluj, la data la care a izbucnit incendiul în interiorul Spitalului CFR, nu exista o autorizație de securitate pentru incendii. Prin urmare, spitalul a fost amendat cu 50.000 de lei.

Din fericire, nu au existat victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *