Veste bună. Municipiul Cluj-Napoca a ieșit din „zona roșie”. Se vor redeschide localurile, teatrele și cinematografele

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În urma scăderii ratei infectărilor la nivelul municipiului la Cluj-Napoca sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, se vor redeschide parțial localurile și sălile de spectacol.

Incidența cazurilor de COVID a scăzut la 2,97 la Cluj-Napoca, ceea ce permite redeschiderea localurilor cu 30% din capacitate, a declarat secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, fost prefect al Clujului.

„Azi am început o nouă etapă în cariera profesională, o dată cu prima zi în funcția de Secretar General adjunct al Guvernului. Este o provocare importantă și vă asigur că îmi voi îndeplini atribuțiile cu demnitate, profesionalism și eficiență, așa cum m-am străduit să o fac și în funcția de prefect al județului Cluj.

Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă mai în serios, că nu vreau să plec până nu ridicăm restricțiile cauzate de rata mare de incidență din Cluj-Napoca. Iată că azi, rata este de 2,97 și CJSU va reevalua măsurile la 14 zile, urmând ca de mâine, 9 februarie, ora 0, să fie ridicate parțial restricțiile, în special în domeniul HoReCa, cel mai afectat în aceasta perioadă. Practic vor putea funcționa restaurantele la interior, la o capacitate de maxim 30% din locuri, cinematografele, cafenelele, instituțiile de cultură. E un prim pas spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții. Sunt convins că lucrurile vor merge tot mai bine și clujenii vor fi în continuare responsabili și vor susține eforturile autorităților. Datorită acestei atitudini, avem azi în județul Cluj 58 UAT-uri în scenariul verde, 18 în scenariul galben și 5 în scenariul roșu.

Voi rămâne pe mai departe preocupat și implicat în tot ce înseamnă proiectele Clujului și aproape de clujeni„, a transmis luni Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.