USR PLUS lansează două inițiative pentru Cluj-Napoca – Orașul pentru copii

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

USR PLUS a lansat vineri, 19 februarie,  două inițiative pentru Cluj-Napoca – Orașul pentru copii.

În ultimele luni am evaluat mai mult de 70% dintre spațiile considerate locuri de joacă de către Administrația Cluj-Napoca și am identificat multiple probleme incluzând dimensiunea mică a acestora, mobilierul învechit majoritar din plastic, localizarea în preajma ghenelor de gunoi, mobilier murdar, chiar insalubru pe alocuri, lipsa umbririi, localizarea în proximitatea parcărilor și a străzilor reprezentând astfel un pericol pentru copii, unele chiar lângă străzi foarte circulate fără o delimitare de siguranță, anunta USR Cluj-Napoca.

„Astăzi facem primii doi pași în rezolvarea acestor probleme.

1. Lansăm harta locurilor de joacă la https://cluj.usrplus.ro/clujul-copiilor prin care am identificat toate locurile de joacă din evidențele Primăriei Cluj-Napoca. Harta este o unealtă colaborativă prin care toți clujenii pot evalua fiecare loc de joacă pentru a putea confrunta starea de fapt cu cea din evidențe. Facem un apel către toți clujenii să participe la acest exercițiu. Cu cât avem mai multe date cu atât mai bine vom putea interveni.

2. Punem în consultare publică o propunere de regulament de întreținere și amenajare a locurilor de joacă pentru copii în Cluj-Napoca care sa stea la baza prioritizării investițiilor în aceste locuri de joacă luand in calcul aspecte precum:

  • Gradul de împrejmuire
  • Tipul de mobilier 
  • Gradul de umbrire
  • Gradul de curățenie
  • Grad de întreținere a gropilor de nisip
  • Gradul de înierbare
  • Proximitatea față de alte locuri de joacă 

Regulamentul poate fi consultat la: https://cluj.usr.ro/consultare-publica-regulament-de-intretinere-si-amenajare-a-locurilor-de-joaca-pentru-copii-in-cluj-napoca/ 

Avem un plan și o viziune despre orașul nostru – un oraș prietenos cu copiii, un oraș de ales și de vizitat de către familii. Trebuie să începem acum pentru a putea ajunge în 2030 acolo unde ar fi trebuit deja să fim. Pe toata durata mandatului vom veni cu proiecte sau propuneri de proiecte pentru a ne atinge dezideratul de a face din Cluj-Napoca un oraș prietenos cu familiile și copiii și de a-l pune pe harta turismului european pe acest segment„, anunță USR-PLUS Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *