3 martie 2021
Marcel Ciolacu își dorește pentru PSD „bun simţ şi acea întoarcere la oameni” de la Ion Iliescu

Marcel Ciolacu își dorește pentru PSD „bun simţ şi acea întoarcere la oameni” de la Ion Iliescu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat la Sinteza Zilei de pe Antena 3 că își dorește un partid de bun simț care să se întoarcă la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu și la profesioniștii ep care i-a adus Adrian Năstase.

„Ce-mi doresc eu de la PSD?! Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi.

Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană (…).

Când stai pe o bombă socială, nu e cazul să o alimentezi. Mai ales de către un partid de talia Partidului Social Democrat. Nu trebuie să foloseşti un necaz al oamenilor, trebuie să ieşi să spui adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

În aceeași emisiune, Ciolacu a comentat situaţia protestelor din Valea Jiului, unde aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran, solicitând plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

„Este o indolenţă aproape criminală. Să ţii 70 de mineri în subteran, inflamezi întreaga Valea Jiului pentru nişte restanţe. Minerii nu revendică altceva decât munca pe care au prestat-o.

Nu doresc nici măriri de salarii, nu vor nici un fel de beneficii, sporuri, ei nu şi-au primit efectiv banii, salariile. Vorbim de 3.300 de mineri în toată Valea Jiului. Ştim că, la un moment dat, aveam şi 60.000 de mineri. Nu mai putem vorbi de o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental.

Sumele datorate către mineri sunt de 12 milioane de lei la tichete de masă, neplătite din martie anul trecut, şi de 8 milioane de lei pentru transport şi salarii restante. Vorbim de 20 de milioane de lei.

Există la dispoziţia primului ministru fondul de rezervă. Nu deblochezi aceşti 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai 2 miliarde de lei din fondul de rezervă numai la administraţiile PNL, acest lucru s-a făcut într-o noapte. Eu nu înţeleg. Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri.

Sunt îndreptăţiţi oamenii să iasă şi să întrebe. Nu sunt nişte sume pe care statul român să nu şi le permită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a comentat și prezența Dianei Șoșoacă în Valea Jiului, considerând că aceasta este un “politician abil”, care s-a folosit de o oportunitate.

”Doamna Şoşoacă este un politician abil care a folosit o oportunitate. Nu acesta este rostul PSD. Suntem cel mai mare partid din România. Rostul PSD este să meargă cu soluţii”, a spus liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *