Emil Boc: „Un oraș ca și Clujul trebuie să aibă un patinoar”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Patinatoarea Ioana Egry, alături de profesorul ei, Gheorghe Pîrv, au intervenit în ședința de Consiliu Local de luni, 23 februarie, în care au cerut administrației locale construirea unui patinoar pentru ca cei care practică patinajul artistic să se poată antrena și vara.

„Dorința mea și a domnului profesor este construcția pentru clujeni a unui patinoar în Cluj-Napoca, atât pentru cei care fac patinaj artistic sau de viteză, de performanță sau de agrement. De aproape 20 de ani de zile în Cluj nu a fost construit niciodată un patinoar acoperit unde să ne putem antrena pe timp de vară. Singurul moment în care ne puteam antena era iarna, în condiții de minus 5 grade, în frig, cu foarte puține antrenamente din cauza frigului. De fiecare dată când mergeam la antrenamente nu puteam să șe facem într-un mod corespunzător din cauza aceasta. Am dori atât eu cât și ceilalți care fac patinaj viteză, artistic sau chiar hochei să putem avea posibilitatea de a face acest sport și pe timp de vară, nu doar iarna, deoarece  în comparație cu alte orașe ca Târgu Mureș, București, Brașov, unde sunt patinoare acoperite pe toată perioada anului, suntem foarte dezavantajați la concursuri”, a declarat patinatoarea clujeancă.

„Clujul are una dintre cele mai mari tradiții în patinaj, prima asociație de patinaj din România a avut loc la Cluj, lacul din parc a fost construit pentru patinaj și să nu uităm că multe municipii au luat-o înaintea Clujului. Brașov a construit un patinoar artificial care are un mare succes, de la 3000 de locuri l-au mărit și vor să îl construiască pe al doilea lângă acesta.

Acest patinoar îl propun să se facă în noile zone de dezvoltare a Clujului, în Parcul de Est sau în noul cartier Sopor/ Și dorința mea ca președinte a asociației județene de patinaj să fiu consultat în mod gratuit și cu cea mai mare plăcere vin să ajut să se facă treburile profesionist. Cetățenii Clujului au nevoie de un patinoar, copiii au nevoie de un patinoar”, a declarat profesorul Pîrv.

„Cunosc parțial această preocupare și am fost aproape de ea. Dacă nu greșesc patinoarul de la Brașov a fost finanțat de guvernul pe care l-am condus și a fost făcut cu ocazia Jocurilor de Iarnă de tineret, care avut loc în 2013. A fost un proiect național prin care am finanțat atât pârtiile de schi de pe Valea Prahovei, cât și patinoarul.

Sunt sincer când vă spun că astăzi nu avem un asemenea proiect în analiză, dar nu refuz o discuție și găsirea unei soluții de perspectivă împreună cu dumneavoastră ca din fonduri europene, fonduri naționale, locale sau dintr-un parteneriat privat să căutăm o soluție. Vom avea nevoie de la dvs. de o minima fișă de proiect, cam de atât de mare suprafață ar fi necesar pentru un patinoar, iar noi de acolo să începem să contactăm federația română de patinaj, să discutăm cu guvernul, să ne uităm cu urbaniștii și să găsim locația potrivită. Un oraș ca și Clujul trebuie să aibă așa ceva”, a declarat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *