Turda intră în SCENARIUL ROȘU de vineri! Noi restricții și în alte localități clujene din cauza creșterii ratei de infectare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a analizat situația epidemiologică la nivelul județului și a venit cu noi măsuri care vor intra în vigoare din 5 martie în mai multe localități.

Astfel, municipiul Turda va intra de vineri în scenariul roșu, deoarece incidența a depășit 3 cazuri/1000 de locuitori. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prin Hotărârea nr. 19/03.03.2021, şi va intra în vigoare începând cu data de 5 martie. Noile măsuri vor fi valabile până la data ieșirii din vigoare a H.G. nr. 35/2021, respectiv 13 martie 2021.

Astfel, începând de vineri, restaurantele și cafenelele din Turda se vor închide la interior și vor putea funcționa doar la exterior. Activitatea teraselor este permisă cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și cu participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, cu respectarea măsurilor de protecție stabilite. Servirea la interior este permisă doar a clienților care sunt cazați în pensiuni și hoteluri. De asemenea, sălile de spectacole, de cinema ori cele de jocuri vor fi închise, iar evenimentele publice și private vor fi în continuare interzise.

Aceleași restricții au fost impuse de CJSU Cluj prin Hotărârea nr. 20/03.03.2021 și în municipiul Gherla și comunele Apahida, Borșa, Chinteni, Feleacu, Fizeșu-Gherlii, Jichișu de Jos, Mintiu-Gherlii, Sânpaul, Vad din județul Cluj, unde incidența cazurilor a depășit pragul de 3 la mie și vor intra în vogoare tot de vineri.

Scenariul galben pentru mai multe localități

Câmpia Turzii și comunele Cojocna, Cuzdrioara, Geaca, Gârbău, Mociu, Moldovenești, Negreni, Valea Ierii, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a este mai mare de 1,5 /1000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, intră în scenariul galben, ceea ce înseamnă că restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa la interior, în limita a 30% din capacitate. Totodată, este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in și nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Pe de altă parte, comuna clujeană Buza, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, intră în scenariul verde. Astfel, în intervalul începând cu 5 martie și până pe 13 martie în comuna Buza va fi permisă desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și a concertelor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Restaurantele și cafenelele vor putea primi clienți la interior, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar barurile, cluburile și discotecile rămân închise. Sălile de jocuri de noroc își pot desfășura activitatea cu o capacitate de 50%. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este permisă dacă ocupanții mașinii sunt membrii aceleiași familii sau grupuri de până la 3 persoane, în timp ce organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice sau private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, la minimum 2 metri distanță, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *