Tensiunile din PNL și scandalul numirii prefectului UDMR la Cluj, dezbătute la Clujul Politic LIVE!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Tensiunile din interiorul PNL și scandalul iscat în jurul numirii în funcția de prefect a județului Cluj a lui Tasnadi Szilard au fost dezbătute luni, 8 martie, în emisiunea Clujul Politic LIVE!.

Realizatorul emisiunii, jurnalistul Tiberiu Fărcaș, i-a avut ca invitați pe redactorul șef al cotidianului Făclia de Cluj, Cosmin Puriș, respectiv pe analistul politic Horia Nasra.

Jurnalistul Cosmin Puriș a susținut în cadrul emisiunii că președintele PNL, Ludovic Orban, nu va avea emoții la Congres, lăsându-l rece criticile venite dinspre PNL Cluj, de la liderii Emil Boc, Alin Tișe sau Daniel Buda.

„Eu cred că la ora actuală, pe Ludovic Orban, în calitate de președinte al PNL-ului îl lasă rece criticile de la Cluj, pentru că știe că aceste reacții au fost doar de interes electoral pentru a păstra și conserva electoratul din această zonă.

Binențeles că nu are emoții Ludovic Orban chiar dacă o să fie alegeri în acest an la PNL. Deja ați văzut că două filiale ale PNL au declarat public că îl vor susține pe Ludovic Orban la un nou mandat de președinte al PNL-ului, printre aceste filiale aflându-se și cea din Maramureș, care a ieșit cu un comunicat de presă la sfârșitul săptămânii trecute.

Clujul este doar o filială a PNL-ului și va avea la acel Congres un număr de delegați. Hotărârea o va da majoritatea delegaților prezenți la Congresul care va avea loc în cadrul PNL-ului.

Niciun fel de emoții nu va avea Ludovic Orban. Nu este exclus ca actualul premier să intre în cursă pentru șefia PNL-ului mai ales că a atins subiectul într-un anumit fel și nu a negat niciodată că ar fi interesat să candideze dar este puțin probabil ca Florin Cîțu să se înhame la o astfel de căruță pentru că este mult peste experiența sa, capacitatea sa, nu are experiență politică, nu se poate compara cu Ludovic Orban care este de 30 de ani în politică. Orban știe toate subtilitățile, toate tacticile de negociere”, a declarat Puris.

Analistul politic Horia Nasra a declarat că s-ar putea ajunge la o negociere între PNL Cluj și conducerea centrală, dar a recomandat să fim atenți la Alin Tișe, care ar putea viza o poziție în partid la nivel național.

„În acest moment prima șansă o are Ludovic Orban iar în final cred că se va ajunge la un soi de negociere, pentru că partidul este la guvernare și nu-și permite o implozie.

Eu cred că cel puțin două persoane, (pentru că Emil Boc a mai fost președinte de partid și nu cred că și-a propus să candideze. Nu s-ar vedea altceva mai puțin de președinte de partid) din zona noastră vor fi extrem de influente la viitorul Congres și anume Ilie Bolojan, care de altfel are o relație mai dulce cu conducerea centrală a PNL-ului și haideți să-l urmărim pe Alin Tișe, este foarte incisiv și are niște voturi consistente în spate”, a comentat analistul politic Horia Nasra, fost deputat. 

În finalul emisiunii a fost dezbătută și situația clasării controversatului Dosarului „10 August”.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *