Stadiul lucrărilor Autostrăzii Sibiu-Pitești. Ce răspuns a primit deputatul liberal Radu Moisin de la ministrul Transporturilor?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul liberal Radu Moisin i-a adresat o întrebare Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, cu privire la stadiul actual al lucrărilor pe cele cinci secțiuni ale proiectului Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o dată estimativă de finalizare.

Moisin a publicat răspunsul ministrului pe Facebook, prin intermediul paginii oficiale:

„Prin urmare, mi s-au comunicat următoarele:

  • Secțiunea 1, Sibiu – Boița: Contractul a fost semnat în data de 19.04.2019, cu Antreprenorul Porr Construct SRL, iar în prezent această secțiune are un progres fizic de 30,58%. Termenul estimat pentru finalizarea execuției lucrărilor este data de 28.05.2023.
  • Secțiunea 2, Boița – Cornetu: Pe 16.02.2021 a avut loc depunerea candidaturilor pentru procedura de atribuire a contractului, fiind depuse 11 oferte.
    Procedura este de tipul „licitație restrânsă”, iar din cei 11 candidați, CNAIR SA va selecta doar 5-6, care vor depune oferte tehnice și financiare în etapa a II-a a procedurii de achiziție publică. Această secțiune va avea 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri și ecoduct în zona localității Lazaret și va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.
  • Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni: A fost demarată procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție, iar în data de 27.11.2020 au fost depuse 15 oferte pentru etapa de selecție. Procedura de achiziție este organizată în 2 etape: prima, Selecția Candidaților și a doua, Depunerea ofertelor.
    În prezent, procedura de licitație se află în derulare și dacă nu vor fi contestații, se estimează semnarea contractului la sfârșitul anului 2021.
  • Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș: Se află în procedură de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări, semnarea fiind estimată în luna martie 2021, dacă nu vor fi contestații.
    Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești: În data de 12.05.2020 a fost semnat contractul cu Antreprenorul ASTALDI S.p.A., iar în data de 22.06.2020 a fost emis Ordinul de începere pentru activitatea de proiectare.
    În prezent, Antreprenorul elaborează documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire în vederea demarării execuției lucrărilor. Termenul de finalizare și dare în funcțiune pentru această secțiune este de 22.06.2025.

Răspunsul de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii aduce în vedere faptul că cele 5 secțiuni ale Autostrăzii Sibiu – Pitești se află în diferite stadii de implementare, iar lucrările sunt complexe și pot apărea contestații, astfel încât e dificil de estimat termenul de finalizare a întregului proiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *