Emil Boc, revoltat de scandalul urbanistic din Hoia: „Sunt consternat. Habar n-am avut că asemenea giganți imobiliari se construiesc în buza Clujului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a adoptat o tactică defensivă în scandalul urbanistic iscat în jurul proiectului imobiliar care se construiește în zona pădurii Hoia-Baciu, dar și a drumului care a fost pietruit recent, care a iscat un întreg scandal mediatic și revolta activiștilor de mediu.

Edilul Clujului a aruncat vina în cârca vechii administrații din Florești condusă de Horia Șulea pentru aprobarea acelui proiect imobiliar gigant cu 8 blocuri.

„Eu sunt consternat să aflu că în trecut s-au aprobat în Florești asemenea blocuri de asemenea dimensiune, fără niciun fel de asigurare a tramei stradale. Cum Dumnezeu este posibil acest lucru? Trebuie să fie urgent adoptată legea zonelor metropolitană să punem în ordine în tot ce se întâmplă în comunele limitrofe, în marile orașe și la granițele dintre ele.

Habar n-am avut că asemenea giganți imobiliari se construiesc în buza Clujului. Cum e posibil să se aprobe așa ceva fără să studiezi din punct de vedere al circulației capacitatea tramei stradale?

Asta facem în fiecare zonă, se analizează studiile de circulație. În Borhanci am oprit lucrările și le vom da drumul după 2026 când se termină Centura Metropolitană. Acest lucru mă deranjează și sper ca autoritățile statului să găsească soluții ca acolo să se pondereze construcția în raport cu trama stradală.

Eu vă spun ce fac la Cluj și mulți mă critică, sunt presiuni uriașe pe mine pentru că nu am cedat. Nu am cedat când am văzut că sunt asemenea structuri, ansambluri mari, indiferent de cine l-ar propune și am pus interesul public în față. Nu vrem să transformăm Clujul într-un ghetou și să distrugem calitatea vieții de aici, iar când aud asemenea lucruri că în preajma Clujului se aprobă în continuare, sunt consternat.

Nu dau autorizații pentru că mă interesează clujenii în primul rând, nu profitul”, a declarat Boc la Napoca FM.

1 thought on “Emil Boc, revoltat de scandalul urbanistic din Hoia: „Sunt consternat. Habar n-am avut că asemenea giganți imobiliari se construiesc în buza Clujului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *