Emil Boc spune că vrea să facă un concert-experiment la Cluj precum cel de la Barcelona, unde au participat 5.000 de persoane într-un spațiu închis

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul Clujului, Emil Boc, propune organizarea unui concert – experiment la Cluj, după modelul celui din Barcelona, de sâmbătă seara, unde 5.000 de persoane au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare. 

Invitat luni diminieața la digi24.ro, Emil Boc a spus că acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul”, a declarat Emil Boc.

Ai VIDEO cu ce a mai spus edilul-șef al Clujului despre posibilitatea susținerii acestui concert la Cluj

În plină pandemie, 5.000 de oameni au luat parte la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, pentru a se vedea cât de mare este rata de infectare cu Covid-19 la un eveniment e o asemenea amploare. Studiul s-a făcut cu respectarea unor reguli, cum ar fi testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată perioada desfășurării spectacolului. 

5.000 de oameni au participat la un concert rock în Barcelona, în plină pandemie. Foto: Profimedia Images

1 thought on “Emil Boc spune că vrea să facă un concert-experiment la Cluj precum cel de la Barcelona, unde au participat 5.000 de persoane într-un spațiu închis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *