Prefectul județului, Tasnadi Szilard, spune că solicitările protestatarilor de la Cluj i s-au părut „cam exagerate”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat, luni seara, pentru clujulpolitic.ro, că protestatarii de la Cluj nu i-au solicitat nicio întrevedere, deși a stat până târziu în instituție. Reprezentantul Guvernului a mai afirmat că, în condițiile de față, când încă suntem în pandemie, iar situația în spitale și la ATI este atât de gravă, solicitările i s-au părut „cam exagerate”. 

Eu am stat până după 6 seara în prefectură, dar protestatarii n-au solicitat nicio întrevedere. Nu cred că a fost neapărat un protest anti-mască, ci mai degrabă împotriva restricțiilor și a programului instituit încă de duminică (închiderea magazinelor începând cu ora 18.00 și interzicerea circulației între orele 20.00 și 5.00 dimineața – n.r.). Este dreptul fiecărui cetățean de a-și exprima nemulțumirile, eu nu-s împotriva celui sau a celor care protestează față de ceva, atâta timp cât respectă legea și reglementările ei. În contextul actual de pandemie, consider, totuși, că solicitările lor sunt cam exagerate. Din respect pentru cei care respectă legea”, a declarat, pentru clujulpolitic.ro, prefectul județului.  

Întrebat dacă protestatarii care nu purtau mască vor fi sancționați, reprezentantul Guvernului în județul Cluj a spus că asta nu depinde de el și nici de instituția pe care o conduce. 

Sunt organe de constatare, Poliția și Jandarmeria, care au fost prezente la protest și trebuie să-și facă datoria. Eu nu pot să dispun, să ordon unui jandarm sau unui polițist să amendeze pe cineva că nu poartă mască ori că nu respectă distanțarea fizică. Asta depinde și de disciplina interioară a fiecăruia să decidă dacă trebuie sau nu sancționat cineva”, a mai afirmat prefectul Clujului, Tasnadi Szilard. 

Zeci de persoane au ieșit luni după-amiază în stradă pentru a protesta față de restricțiile din pandemie și a purtatului măștii de protecție.

Intră pe acest link și vezi cum s-a desfășurat protestul și ce au scandat oamenii în fața Prefecturii Cluj, dar și în timpul marșului prin centrul orașului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *