GALERIE FOTO Primăria Clujului propune un proiect de înverzire în Mănăștur: Parcul Primăverii și zona limitrofă vor fi reamanajate

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Proiectul pe care îl propune Primăria Clujului include reorganizarea tramei stradale, fără ca traficul să fie afactat, reamenajarea Parcului Primăverii prin plantarea unei perdele verzi de vegetație (vor fi plantați aprox. 400 de arbori pe str. Primăverii), plus reamenajarea străzilor Ion Meșter si Emil Cioran.

Piața Ion Meșter, pe care locuitorii Mănășturului o vor în proiect și refăcută, va face parte dintr-un alt proiect al Primăriei.

Parcul Primăverii și zona limitrofă sunt realizate de firma arhitectului Octav Olănescu (Studio 82), împreună cu arhitectul Vlad Rusu. Lucrările vor începe după o dezbatere publică online la Centrul de Inovare și Imaginație Civică al Primăriei (CIIC), care are loc marți, 6 aprilie 2021. De altfel, arh. Vlad Rusu a publicat pe contul de FB al CIIC un anunț prin care îi invită pe toți clujenii interesați de lucrările din această zonă la dezbaterea „Reamenajarea Parcului Primăverii”. Dezbaterea începe la ora 17.00 și va dura, preconizează organizatorii, în jur de 3 ore. Redăm mai jos anunțul publicat de arh. Vlad Rusu. 

VEZI O GALERIE cu PESTE 40  de FOTO despre PARCUL PRIMĂVERII (cum este acum și cum va fi după finalizarea lucrărilor) accesând ACEST LINK.  

„Marți, 6 aprilie 2021, începând cu ora 17.00 va avea loc o nouă dezbatere publică CIIC online, tema acesteia fiind <Reamenajarea Parcului Primăverii>.

Dezbaterea va fi organizată online, prin intermediul platformei electronice ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.
Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.
Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială. CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.
Această dezbatere este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA)”.
 
Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.